USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bilimsel paylaşım benim için onurdur diyorum

30-10-2018

Geçen hafta 'KOBİ'ler ve iş arayan üniversiteli gençlerimiz ' başlığı adı altında bir yazı yazmıştım.
Konu çok sayıda insanın ilgisini çekmiş ve ilgili olanlar gerçekten de hem dertli insanlar hem de ülke sorunlarına duyarlı insanlar. Bende bu duyarlı insanların paylaşmış oldukları katkıları maddeler halinde sizlere aktarmak istiyorum.

1.Konu yalnız üniversite değil meslek liselerinin de durumunu elden geçirilmeli.

2. 21.yüzyıl hızın hakim olduğu bir dönem; Üç boyutlu yazıcılar, akıllı robotlar, yapay zeka, bulut bilgi işlemlerinin hızla dijitalleşmesi bütün bu akımların meslek liselerinde okutulması ve dikkate alınması gerekmektedir.

3.Meslek okulları mutlaka ele alınmalı ve günümüz teknolojisine göre eğitimciler ile donatılmalıdır gerekirse. Dünyanın çeşitli ülkelerinden eğitmen getirmenin yasal zemini oluşturulmalı. Çeşitli ülkelerden çok büyük paralar verilerek futbolcu, basketbolcu ve teknik direktörler getiriliyor bilim insanı ve eğitmen niçin getirilmesin.

4.Meslek liseleri ve üniversitelerimiz günümüz teknolojisine göre uyarlanmalı. Zira çok yakın gelecekte musluk değiştirecek veya tamir bakım elemanı bulamayacağız.

5.Hem üniversiteler, hem de meslek liseler ile sanayi arasındaki iletişim yasalar ile ayarlanmalı bu konuda Almanya örneği ele alınmalı ve uygulanmalı.

6.Meslek öğreten eğitim kurumlarımızın tamamında, özellikle meslek liselerinde eğitim veren çağdaş sanayi hizmetlerine özgü teknolojik bilgi ile donatılmalılar. Bu konuda özel sektörden eğitim veren kuruluşlara bilgi aktarılması yasa ile mecburi hale getirilmeli.

Değerli okuyucularımın bu güzel ve bilimsel konuları paylaşmak benim için de bir onurdur diyorum. Bu verileri paylaşan değerli EKOHABER okuyucularına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Ayrıca…

29 EKİM 1923 TARİHİNDE ORDULARIMIZIN BAŞKOMUTANI…
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TARAFINDAN İLAN EDİLEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR DİYOR…
BAŞTA KURUCUMUZ ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI RAHMETLE ANIYORUM.
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN DİYORUM.

Saygılarımla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?