USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Toparlanıyoruz

27-10-2018

Geçtiğimiz hafta Galatasaray’ı elinden kaçıran Bursaspor’un rakibi Akdeniz temsilcisi Alanyaspor’du.

Sakho’nun olmayışı, O’nun yerinde de Stancu’yu gol umudu olarak sahada görmek pek çok Bursasporluyu umutsuzluğa itse de, yeşil beyazlıların maçın hemen başında Tunay’ın asisti Latovlevici’nin plasesi ile bulduğu gol bir rahatlama sağladı, takıma da güven getirdi.

Golün ardından Bursaspor orta saha ve rakip alanda etkili prese devam ederek güney ekibine oynama imkanı vermedi ve Alanyaspor’un üzerine gitmeye devam etti.

Orta sahada özellikle Badji müthiş bir performans sergilerken adeta sahanın her yerindeydi. Hemen her müdahalesi yerindeydi.

Kanatta görev yapan genç Burak da çok başarılıydı. Etkili bindirmeleri, topla ilişkisi ile çok umut vadediyor. Topu ceza alnına kesişleri falan enteresan. Bileklerini çok beğeniyorum; ama biraz daha güçlenmesi lazım.

Bogdan Stancu bencillik etmeyerek o pası verse Burak’ın ikinci golü atması işten bile değildi.

Burak’ın az önceki pozisyonda bencilce davranan Stancu’ya verdiği pas ise ders niteliğindeydi aslında.

Rumen oyuncu da topu yine kaleye yuvarlayamadı. “Bu oyuncu ile daha fazla zaman kaybedilmemeli” görüşümü daha önce belirtmiştim. Maalesef ki yanıltmıyor.

Bencilliği ve beceriksizliği nedeniyle Bursaspor kısa süre içinde iki golden oldu. 

Oyunda kaldığı sürece de faydalı olamadı.

Stancu çıkınca ben Umut Nayır’ı bekledim; ama Lima girdi. 

Barış ve Ertuğrul’un tartışması ise kabul edilir bir durum değil. Tribünlerin önünde takım arkadaşlarının veya oyuncuların hocayla tartışmasına çok kızarım. Antrenmanda falan olabilir; ama milyonların önünde olmaz. Hele ki kaptana hiç olmaz.

Neyse ki maç sonu tatlıya bağlandı.

Bursaspor’un bu sene en önemli farkı savunmada fazla açık vermemesiydi. Son haftalarda üretkenlik anlamında da fark oluşmaya başladı. Timsah son iki sezonda göremediğimiz şekilde pozisyon üretmede başarılı olmaya başladı. Üstelik 10 numarası olmadan, gerçek kanatlara sahip olmadan bunu başarıyor. Takım halinde iyi mücadelenin sonucu bu.

Bursaspor üst sıralara tırmanmak adına önemli bir galibiyet aldı.

İyi mücadele ve sonuç için tüm takıma gönülden tebrikler.

Camia özlediği mutlu bir hafta sonu geçirecek sonunda.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?