USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yazık oldu

20-10-2018

 

Fatih Terim, Bursaspor’dan çekinmiş ve tam iyileşmeyen ve milli takımlarından yeni dönen yorgun isimleri sahaya sürmüştü. Aldığı bu risk daha ilk yarıda üç oyuncusunun maçı bırakmasına neden oldu.

Samet Hoca ise Aytaç, Badji, Tunay ile göbeği kurgularken, Umut Maraş’ı geriye çekmiş, genç Burak’ı da kanata göndermişti. Diğer kanatta da Yusuf vardı. Açıkçası Yusuf ve Burak tercihlerini pek beklemiyordum. Yusuf sahada kaldığı müddetçe de Samet Hoca’nın tercihinin yanlış olduğunu göstermek için elinden geleni yaptı. Burak biraz daha iyi bindirmeler yapıyor, ayaklarına da hakim bir oyuncu biraz daha güçlenip topu iyi kullansa çok farklı olacak. Ama bu haliyle O da ideal bir kanat değil.

Bursaspor maç başından itibaren hem orta sahada hem de kanatlarda yerinde müdahalelerle rakibinin o bilindik baskısını yapmasına izin vermedi.

Aybaba’nın yanlışta ısrar etmemesi ile Lima sahneye çıktığı pozisyonda penaltı geldi.

Aytaç’ın golü sonrası yeşil beyazlılar rakibinin üzerine gitmeye devam etti. Bu dakikalarda Bursaspor farkı açabilecekken fırsatlar yakaladı; ama kaçırdı.

Yeşil beyazlılar rakibin düştüğü anlarda nakavt edici yumruğu bir türlü atamadı.

Bu arada Bursaspor’un penaltıcısının Aytaç olması konusunda emin miyiz? Ben değilim açıkçası.  Sakho daha doğru bir isim görüşündeyim.

Bursaspor’un kaçırdığı goller sonrasında İstanbul temsilcisinin golü gelince bu kez de seyircisinin de teşviki ile onlar yüklenmeye başladı. Sarı kırmızılılar da son müdahaleler de başarılı olmayınca sahadan puanlar paylaşılarak çıkıldı.

Bursaspor’un en büyük problemlerinden biri de hızlı çıkamıyor. Rakip hücum ederken kapılan toplarda rakip sahaya hızlı bir şekilde gidip, yayılma konusunda da Timsah yetersiz kalıyor.

Bir de şüpheli pozisyonlarda hakeme VAR’a başvurması için Bursasporlu futbolcular baskı yapamıyor. VAR’dan en çok canı yanan bir takımın bu konuda daha etkin olması lazım.

Bursaspor adına İstanbul’dan 1 puanla dönmek iyi gibi gözükse de yeşil beyazlılar biraz daha kaliteli ayaklara sahip olsaydı bu maçı farklı kazanabilirdi. Oyuna bakarak üzücü bir skor oldu.

Timsah’ta laubalilik mi, oyun disiplininden kopma mı, ne dersek diyelim bu maçın kazanılamamasına bir diğer etkendi. Tabi ki bu konuda başrolde yine Lima vardı. Samet Hoca bu konuda da bir şeyler yapmalı.

Tüm bunları birleştirdiğimizde normalde sevinebileceğimiz bir skora üzülerek bakıyoruz.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?