USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kime?

22-09-2018

Başakşehir uzun süredir birlikte oynayan komplike, iyi; ama yaşlı bir takım. Ligin en az gol yiyen takımı aynı zamanda.

Bursaspor ise bu sene bir araya gelmiş kadrosuyla takım olma yolunda ilerleyen, gol bulmakta da zorlanan genç bir ekip.

Bu tabloyla santrası yapılan maça Bursaspor hızlı başladı. Yeşil-beyazlılar hem güçlü rakibini oynatmayıp hem de maçı kazanmak için doğru bir taktikle önde bastı ve topu rakibe daha çok verse de karşı sahaya yerleşmeye çalıştı.

Bunu da büyük ölçüde başardı.

Sakho yeterli derecede beslenemedi. Bu oyuncu ceza alanı içinde çok etkili. Ama geriye geldikçe etkisi azalıyor. Orta sahada ağır kalıyor. Yerinde kalıp kendini yormamalı. O'nu ne yapıp edip ceza alanı içinde daha çok topla buluşturmak gerekiyor.

Bursaspor iptal kararının ardından bir süre bocaladı; ama yine de orta sahası ve savunmasıyla güçlü rakibine amaçladığı şansları vermedi.

Son iki, üç yıldır rakipler Bursaspor kalecisiyle sık sık bire bir kalırlarken bu sezon bu durum yaşanmıyor. Bu da savunmadaki kademe anlayışı ve yerinde müdahalelerden kaynaklanıyor. Bu da olumlu bir durum Timsah adına.

Başakşehir adına verilen penaltı kararında sahneye çıkan kaleci Okan kendisine duyulan güvenin boşa olmadığını bir kez daha gösterdi. Penaltıda dönen topu iyi takip eden Ertuğrul ve Aytaç’ın o pozisyonda hakkını vermek lazım. Rakibe gol için şans vermediler.

İlk yarıda Bursaspor oyunun daha çok hakimiydi; ancak az gol yiyen Başakşehir savunması adeta Berlin duvarı gibiydi. İkinci yarıda bunun böyle gitmeyeceğini anlayan Abdullah Avcı takımını daha ileri gönderdi. İlk yarının etkili ismi Lima bu bölümde “saklandı” demeyim de pek ortalarda görünmemeye başladı. Tunay da geldiğinden beri en iyi performansını gösterdi. Umut zaman zaman acemilik çekse de fizik gücü ve hızlı bindirmeleriyle bana Şener’i anımsattı.

Tabelaya futboldan daha çok önem veren biri olmama rağmen Bursaspor kişilikli futboluyla beni tatmin ediyor. Belki de son iki senedir yaşadıklarımızdandır bilemiyorum; ama böyle bir takımı özlemiştik.

Samet Hoca’nın değişiklikleri yine içime sinmediğini de eklemek istiyorum. Saviet yerine Aytaç’ı alabilirdi. Son bölümde forveti de çiftleyebilirdi diye düşünüyorum.

Ayrıca hoca’nın biraz daha fazla gol bulma alternatifi üretmesi gerekiyor. Açılamayan savunmalara karşı farklı planlar olmalı. Oyunu daha fazla mı kanatlara yaymalı ya da ceza alanı önünde kısa ve hızlı paslaşmalarla mı zorlanmalı bilemiyorum. Ama kilit açılamadığında farklı planlar hemen devreye girmeli.

Bağlayacak olursak bu oyunun mücadelenin karşılığını Bursaspor elbet almaya başlayacaktır.

Daha amiyane tabirle Bursaspor yakında birine çok fena patlayacak.

Bakalım kime?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?