USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kaçırdık

03-09-2018

Diafra Sakho ile başlayalım…

Oyuncuların mevkisel olarak fizik, zeka ve yetenek özellikleri vardır.

Bursaspor’un forvet mevkiinde uzun süredir o bölgenin özelliklerini taşımayan oyuncularla oyalanıyorduk. Geçte olsa takıma katılan Senagalli gözümüzün pasını sildi.

Güçlü, pozisyonların sürekli içinde olması, topla ilişkisi, koşu kalitesi ve golü koklayan görüntüsü ile görev aldığı kısa sürede ve attığı golle “Oh be nihayet adam gibi bir forvet bulduk” dedirtti.

Artık bu Stancu ile falan zaman harcamamalı. Gerçekten pozisyonların içinde yok. Kazayla topla buluşsa fizik olarak yetersiz kalıyor ve rakip stoperlere eziliyor. 

Lima da ben de hala soru işareti. Ne kanatta ne forvette artısını göremiyorum. Bu oyuncunun kaçırdığı gol de maçın dönüm noktalarından biriydi.

Furkan ve Lima ilk yarıda becerikli olsalar Bursaspor fişi maç başında çekebilirdi.

Genç Burak verilen hücum kanat görevini yadırgadı. O bölgede hız, adam eksiltme ve güçlü fizik önemlidir.

Burak çok aksayınca yerine yerine Yusuf’un alınması doğru karardı.

Yusuf eleştirilerden olumlu etkilenmiş ki istekli bir şekilde oynadı ve asisti de bunun karşılığı oldu.

Rakip Beşiktaş’ın göbeği bu sene pek etkili değil. Daha çok kanatlar ile oyunu açan, etkili ortalar ve duran toplarla gol bulan İstanbul temsilcisi Bursaspor’un mücadeleci oyunu, alan daraltmasıyla pek istediği oyununu oynayamadı.

Kaliteli ayak Babel’in bir an bulduğu boşlukla öne geçen Beşiktaş takımı karşısında Bursasporlu futbolcular hemen reaksiyon veremediler.

Bu arada Furkan’ın çıkması bana doğru gelmedi. Çünkü maçı kazanmak gerekirken golcülere doğru dürüst top atabilecek bu oyuncunun kenara alınması yanlıştı.Samet Hoca bunu daha önce de yaptı. Bana göre yanlış yapıyor.

Lato'yu beğendim. Kritik top kayıpları yapma potansiyeli olan bir oyuncu; ama ceza alanına çok etkili toplar gönderiyor. İlerki haftalarda gollere katkısı olacak izlenimi edindim. Ofansif anlamda da etkili işler de yapacağını gösterdi.

Okan Koçuk kalede güven verdi. Ceza alanı içine inen topları iyi topladı. Kendisine fazlaca atılan geri pasları da arkadaşlarına doğru iade etti. Genç eldiven başarılıydı.

Bursaspor iyi bir golcü buldu. Ama Hoca’nın kafasındaki sisteme göre ofansif kanatları yetersiz. O yüzden ben olsam Furkan merkezli sistemi tercih ederdim.

Bursaspor eksiklerine rağmen genel anlamda ümit veriyor. İlerleyen haftalarda galibiyetler gelecektir diye düşünüyorum. Üç puan daha iyi olurdu; ama yeni oluşturulan bir kadro için normal sonuç.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?