USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ruh

27-08-2018

Bursaspor ligin üçüncü maçında Konyaspor karşısına çıktı.

Timsah diğer iki maçta olduğu gibi yine iyi mücadele etti, savaştı.

Maç öncesi Badji’nin sakatlığı endişe vericiydi. Çünkü rakibi iyi karşılayan bir isimdi, rakibin hücum hattı da etkili oyuncular vardı.

Maçın başında gelen golle endişelerimiz artarken Bursasporlu oyuncular gole çabuk reaksiyon vererek topu aldılar ve rakibe vermediler. Golden sonra oyunun kontrolü Bursa’nın yeşil beyazlılarına geçti.

Geçen seneki Bursaspor ile aradaki en önemli farklardan biri de bu. Bursaspor topu aldı ve yavaş yavaş rakibin üzerine gitmeye başladı. Hücuma çıkarken kaptırılan toplar ev sahibi ataklarına da dönüştüğü de oldu.

Maç tempoluydu. İki takım arasında gitti geldi. İki ekip de galibiyeti hak etti.

Konya Kalecisi Serkan Kırıntılı’nın çıkardığı toplar, Aziz Behiç’in klasik haline gelen çizgi kurtarışları maçın kritik anlarıydı.

Tabi ki Hakem ve Var kararları da öyle. Sanırım Var hakemleri için ek kamera falan gerekiyor. Hadi saha içi hakemleri anlayabiliyoruz da Var odasındakiler defalarca izledikleri halde yanlış kararlar veriyor. Ne hikmetse o yanlış kararlar da hep Bursaspor aleyhine oluyor!

Bursaspor’da kanatlar hücuma katkı anlamında yeterli performans veremiyor. Oyun merkezi yani 10 numara için kaliteli bir isim de şart. Henri Saivet bu tarz bir oyuncu değil. Ama ne yaptığını bilen bir görüntü çizdi; faydalı işler yaptı.

Herkes çok beğenmiş; ama ben yeterli bulmadım. Maç kazandıracak role de bürünebilecek bir isim. Daha fazla insiyatif alıp oyuna girmeli.

Forvet eksikliğini ise söylemeye gerek yok. Bu eksiklik şu ana kadar doğru bir isimle halledilmiş olsaydı bu galibiyetler kaçmazdı. Bursaspor iyi mücadele ediyor. Son iki yıldır kaybettiği ruhu geri kazanmış durumda. Bu mücadelenin karşılığını yakında almaya başlayacaktır. Bunun olması için ise top yönetimde. Kadrodaki eksikler doğru isimlerle giderilebilirse bu mücadele gücü ile kaliteli isimlerin katılımıyla Timsah taraftarını bu sene mutlu eder. Küçük hesap yaparak büyük fırsatları kaçırmamak lazım.

Bu kulübün düzlüğe çıkması için sportif başarı şart.

Bu hafta rakip Beşiktaş. Camia için manen önem derecesi yüksek bir maç. Timsah Arena’da henüz Üç İstanbul Kulübüne karşı galibiyet alınamadı. Şeytanın bacağını kırmak için herkes üzerine düşeni yapmalı.

Bursaspor camiasının bu galibiyete ihtiyacı var.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?