USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor’da eksik ne?

19-08-2018

Geçtiğimiz hafta Kadıköy’de iyi mücadele eden Bursaspor Ekong’un ayrılmasıyla savunma şablonunu büyük ölçüde değiştirerek evinde Ertuğrul Sağlam’ın Kayserispor’unu ağırladı. Barış savunmanın göbeğine çekilirken genç Burak Kapacak sağ bek de görev aldı. Genç oyuncunun ayaklarına hakimiyeti en dikkatimi çeken özelliği oldu. Savunmacılarda az bulunur bir özelliktir bu. Soğukkanlılığı iyi; ama gereksiz işlere girip bazı hatalar da yapmadı değil. Ama genel olarak umut verdi.

Badji de hatasız oynadı, rakip Kayserispor ataklarında çok yerinde müdahaleler yaptı, topu da iyi kullandı.

Ertuğrul da öyle. O da gittikçe tecrübe kazanıp güven veriyor. Bursaspor’un bu maçtaki problemi. Savunma değildi. Zaten Harun’a çok iş düşmemesi de bunu gösteriyordu.

Timsah’ta problem, ofansif alan yani oyun merkezi, kanatlar ve forvetti. Yeşil beyazlıların golü getirecek organizasyonunda sorun vardı. Bu sıkıntı mücadele anlamında değildi. Hemen herkes koştu, mücadele etti, elinden geleni yaptı. İşte burada anahtar cümle bu “Elinden geleni yapmak” tır. İşte mevcut kadronun elinden gelebilen bu. Futbol sadece mücadele ile kazanılmıyor. Meşin yuvarlağı karşı alana taşıyacak, o yuvarlağı forvet oyuncuları ile buluşturacak hücumculara, topu aldığında da filelerle buluşturacak golcülere sahip değilsen maç kazanman şansa kalır. Bursaspor’da mevcut kadrosu ile bu durumda.

Lima diye bir oyuncu alındı. Kanat desen kanat değil, forvet desen forvet değil. Yani Başkanın imza töreninde zikrettiği Lima sahada olsa O da bu kadar oynardı!

Diğer kanat Yusuf’a gelince. Oyun zekasından kaynaklanan yanlış tercihleri ve topla olan kötü ilişkisi ile çabaları bir işe yaramıyor. Pozisyonları bozuk para gibi harcıyor.

Ya Stancu’ya ne demeli ? Ya arkadaş takım kırk yılda bir bu kadar net pozisyon bulmuş egoistliğin sırası mı? Golcüler egoist olur diyeceğim de zaten pek golcü de sayılmazsın. O zaman egoist de olma! Bursaspor mücadele ediyor; ama topu iyi kullanamıyor. Top ayağına en çok yakışan Furkan da dahil buna.

Kendisinden çok şey beklenen Tunay’ın da toparlanması lazım. Bu performansı ile takıma katkısı olmaz.

Topa sahip olmak için, oyunu rakip sahaya yıkabilmek için, hücum sürekliliği ile rakibi hataya zorlayıp gol bulabilmek için yetenekli oyunculara sahip olmak gerekir. Sadece mücadele yetmez. Bakın Rakip Kayserispor’da öyle aman aman bir takım değil. Yani değerlendirme yaparken karşı takımı da baz almak gerekir. Yarın iyi bir takım gelir, çok fena canımızı yakar gider. İşte bu yüzden stoper, on numara, kanat ve iyi bir golcü şart oğlu şart bu takıma.

Transferler geciktikçe Bursaspor’un galibiyetleri de gecikmeye devam eder. Çünkü iş bitirici hücumcular yok takımda. Artık daha fazla oyalanmadan eksikler giderilmeli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?