USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Görev dağılımı

31-05-2018

Ali Başkan’a ikinci kez oy vermeyenlerdenim; ama inşallah bu kez başarılı olur da bizi mahcup eder diyenlerdenim. Aslında “Mahcup etmek” pek doğru cümle değil. Çünkü iki yıllık icraata göre Ali Ay tekrar oy vermemek gayet normaldi.

İnşallah sezon bittiğinde “İyi Ali Başkan tekrar seçilmiş” demeyi diliyorum.

Hatta dilerim son seçimde O’na oy verdiği için yoğun şekilde eleştirilen kesim de 2019 Mayıs’ında “Gördünüz mü bak” diye başlayan cümlelerle bizlere hava atar.

Başkan Ay bunu başarmak için kolları sıvadı ve görev dağılımını yaptı.

Profesyonellerden başlayalım.

Ilgaz Çınar ismi ilk açıklandığında “Sportif Direktör olacak” diyenler olmuştu ben de “Ne alaka” diyenlerdendim.

Çünkü o görev tecrübe gerektiriyor. Neyse ki Çınar’ı tecrübeli olduğu bir noktada konumlandırmış Başkan Ay. Scout ekibinin başına geçirmiş. Ilgaz Çınar bu konuda donanımlı ve yıllarca emek vermiş bir isim. Faydalı olacağını düşünüyorum. Doğru bir görevlendirme olmuş. Bursaspor’un futbolcudan gerçekten anlayan gözlere ihtiyacı var.

Mustafa Er’in görevi de “Sezon yapılanmasında Futbol A Takım transfer planlaması, altyapı organizasyonu, Oyuncu izleme ve geliştirme süreçlerini de kapsayan “Futbol Direktörlüğü” olarak tanımlanmış.

Kadro mühendisliği ve planlanmasında sürekli hata yapan bir kulübün bu noktada yaptığı bu iki görevlendirme çok yerinde olmuş. Bursaspor’un oyuncu seçimi kadar hata yaptığı bir alandı.

Samet Aybaba ile koordineli çalışacak bu Er ve Çınar ikilisinin Şampiyon Bursaspor’a yakışan isimleri kazandıracağını ümit ediyorum.

 

YÖNETİM GÖREVLERİ

Başkan Ay taze kanları yönetimine dahil etti. Genç isimlerle birlikte öncekine göre daha dinamik bir yönetim oluşturdu. Görev dağılımını da yaptı.

Eski görevine devam edenler var, İlk defa o görev alacaklar var.

İsimlere baktığımda eskiye göre daha üretken olunacağını düşünüyorum.

Yeni katılan gençlerin yanında daha önceki yönetimlerde görev yapmış tecrübeliler de var.

Bunun yanı sıra başarısı ve fedakarlığı tartışılmaz Sezer Sezgin de devam ediyor.

Genç Görkem Akbaş da öyle. Altyapıya önem veren Samet Hoca’ya istediklerini verecektir ümidindeyim.

Keza Onur Özselek'ten de çok ümitliyim. Vizyon sahibi ve Bursaspor'u çok iyi tanıyan doğru tespitler yapan bu genç kardeşimizin dinanizminden Ali Ay'ın çok yararlanacağını düşünüyorum.

İfade ettiğim gibi yeni oluşturulan bu Ali yönetiminin öncekine göre daha başarılı olacağını düşünüyorum. Tabi ki her şeyin başı fedakârlık ve uyumlu çalışmadan geçiyor.

Uyumsuzluk gösteren dilerim olmaz.

Son olarak tecrübelilerden Osman Dinsever’e de seslenmek istiyorum.

Orada fedakârca görev yapan Gürkan Özbarlas ve İzzet Vatansever bilir.

İyi bir Bursastore müşterisiyim. Hem bir müşteri hem de eski bir tekstilci olarak ürün modellerinin seçimi ve çeşitliliği hiç iyi değil. Ayrıca bu konuda yüzlerce mesaj alıyorum. Satışları direkt etkileyen bu duruma çare bulmak için model seçimlerini ve ürün skalasını her kim belirliyorsa lütfen O’na bu işi yaptırmayın.

Çünkü bu işi bilmediği sürekli gösteriyor.

Oraya da bu işten anlayan bir göz gerektiği çok açık.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?