USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Turizmde arayışlar sürüyor

08-05-2018

Ajanslardan 'Son Dakika' anonsuyla bir haber paylaşıldı. Habere göre yaklaşık iki yıldır Türkiye' yi rotalarından çıkaran kruvaziyer gemileri bu yıl yeniden ülkemize yolcu getirmeye başlayacakmış.
Mayıs ayı içerisinde iki geminin Kuşadası' na yanaşması ihtimali büyük bir mutluluk yaratmış durumda. Turizmde o kadar geri gitmiş haldeyiz ki binle ifade edilebilen bir turist hareketi bile yüzümüzü güldürmeye yetiyor.
Terör, bölgesel çatışmalar ve dış dünyayla bozulan ilişkiler derken ülke olarak dünya turizminin birinci liginden maalesef düştük. Oysa Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar dövize ihtiyacı olduğu bir dönem içerisindeyiz.
Kısa bir süre önce 'her şey dahil' sistemini ilk uygulayan turizmci Türkiye' nin turizm de yeni bir sıçrama yapması gerektiğini söylüyordu. Gerçekleştirdiği röportajda artık yeni bir turizm anlayışının kabul edilmesiyle turizmde yaşanan krizden çıkılabileceği iddiasında bulunuyordu.
Türkiye' nin dünyada en fazla antik kente sahip olan ülke olduğunu hatırlatırken, bu zenginliğin turizm de yeni bir devrime imkan tanıdığını iddia ediyordu.
Detaylı bakıldığında turizm duayeni düşüncelerini.
Hiçbir ülkede Göbeklitepe yok. Bugün Göbeklitepe Amerika'da olsa yer yerinden oynar, 100 milyon insan gider. Yeni devrim Anadolu'nun zenginlikleri ' cümleleriyle aktarıyordu.
Gerçekten de Anadolu' nun her noktasında tarih fışkırmaktadır. Nereyi kazarsanız kazın karşınıza tarihi hazine çıkacaktır.
Hiçbir yatırıma gerek kalmadan sadece tarihi muhafaza ederek zenginleşebileceğimizi herkes kabul edecektir.
Huzur, güven ortamı, dış dünyayla iyi ilişkilerin yeniden tesis edilmesi durumunda turizmde mesafe almak işten değildir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?