USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kongre öncesi son durum

25-04-2018

Bursaspor’da kongre öncesi adaylığını çok önce açıklayan Ahmet Bozdemir’in ve aday adaylarının çalışmaları devam ediyor.

Kongre kulisleri ile ilgili kulağımıza gelenleri paylaşmak istiyorum. Fısıltı gazetesinde çok fazla isim var. Hepsini yazıp kafanızı karıştırmak istemiyorum. Daha çok somut faaliyetler içinde olanların son durumlarını sizlere aktaracağım.

 

AHMET BOZDEMİR

Şu ana kadar adaylığını açıklayan tek isim Ahmet Bozdemir’den başlayalım.

Genç başkan adayı çalışmalarında sportif alana ağırlık vermiş durumda. Sportif direktör, hoca ve oyuncu kadrosu için taraftarı tatmin edecek isimlerle görüşme halinde olduğu bilgisi var. Bozdemir iyi bir takım kurmayı öncelikli hedef olarak belirlerken, kongre öncesi delegeleri yıldız isimlerle fethetmeyi planlıyor. Bozdemir’in mali kaynak için yurt dışında çalışmaları olduğu da biliniyor. Ahmet Bozdemir sportif alandan, profesyonellere ve kulüp çalışanlarına kadar köklü değişim planlıyor. Ahmet Bozdemir taraftar gruplarına özellikle deplasman organizasyonlarında desteğini verirken, bazı medya kuruluşlarına reklam vererek kendisini tanımayan üyeleri kazanma gayretinde. Kongre öncesi büyük sürprizler yapmayı da planladığı kulağımıza geldi.

LEMİ KESKİN

Lemi Keskin de aday adayı isimlerden. Çalışmalarını sürdürüyor. Maddi kaynak sağlamak için Luxemburg-Dubai kaynaklı bir fon şirketi ile anlaşma sağladığını ifade ediyor. Şayet bu gerçekleşirse kulübe 250 milyon liralık bir kaynak girişi söz konusuymuş.  Bu kaynak stat ismi başta olmak üzere kulübün gelirleri karşılığında elde edilecekmiş. Keskin’in sportif alan tarafında da  çalışmaları devam ediyormuş. Ayrıca kendisi ve yönetimine almayı düşündüğü arkadaşlarıyla birlikte İstanbul'da eski başkanlardan Levent Kızıl’la bir araya gelerek sponsorluk ve reklamlar için destek istediği ve bu destek sözünü aldığını da yakın çevresine söylüyor. Hatta Keskin, Kızıl’a “Adaylık niyetin varsa projelerimi sana devredebilirim” dediği ama Kızıl’ın “Adaylık düşünmüyorum; ama Sana sponsorluklar, reklam başta olma üzere her konuda tam destek vereceğim” dediği de gelen bilgiler arasında. Keskin şu an itibariyle çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığını ifade ediyor. Hatta yönetici sayısı fazla olduğundan eleme yapmakta zorlandığını ifade ediyor. 

MESUT MESTAN

Mesut Mestan’ın da yeniden kolları sıvadığını biliyoruz. Çeşitli kesimlerle temas halinde. Tecrübeli bir yönetici oluşu, transfer çalışmalarındaki deneyimleri nedeniyle şansı bu kez biraz daha fazla görünüyor. Çalışmaları ile ilgili çok fazla detay yok kulağıma gelen; ama aday olma ihtimali yüksek görünüyor. Lemi Keskin'in "Yönetimimde olur musun" teklifini "Ben artık yönetici değil,ancak başkan olurum" diyerek reddettiğini öğrendim. Diğer yandan kendisine Ali Ay’ın listesine girmesi yönünde tavsiyeler olduğu bilgisi de var. Şansının az olduğunu düşünerek karar değiştirir mi bekleyip göreceğiz.

İLHAN USLU

İlhan Uslu da aday adaylarından. Yakın çevresi ile birlikte değerlendirmeler yaptığını ve adaylık düşüncesi olduğunu biliyoruz. Henüz net karar vermiş değil. Devam eden tedavisi de bunda önemli etken.

Aday olursa şampiyonluk senesinde görev yapan bazı arkadaşlarının da listesinde yer verebilme ihtimalini tahmin etmek zor değil. Tecrübeli bir yönetim kadrosuyla kongre üyelerinin güvenini kazanabileceği yorumları var.

Bu arada Mestan-Uslu ortaklığında bir oluşum olabileceği de dillerde.

OSMAN ÇAĞALIKOÇ

Geçenlerde İstanbul’da yapılan bir toplantıda ismi gündeme gelmiş bir isim. Bursa futbolunun tecrübeli futbol adamlarından. Kendisine teklif de yapılmış. Olumlu bakmış. Şart olarak bazı isimleri listesinde istemiş. Bu isteği kabul edilmesine rağmen sonradan mali durumu değerlendirip vazgeçmiş.

REMZİ CİNOĞLU

Eski Başkan, başkanlığa oldukça istekli; ama mali tablo kendisini engelliyor. Destek olmazsa çeviremeyeceğini düşünüyor. Başlarda Lemi Keskin’in de kendisiyle beraber hareket ettiği; ama Cinoğlu’nun çekimserliği nedeniyle ayrıldıklarını öğrendim. Cinoğlu’nun bazı eski başkan ve yöneticilerle sık sık görüştüğü ve değerlendirmeler yaptığı kulaklara geliyor. Mali tablo için önüne iyi bir proje sunulursa aday olabilir. 

BTSO ADAYI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın da seçimde bir aday göstereceği konuşuluyor. Bu çerçevede Önder Matlı isminin gündeme geldiği ifade ediliyor. Ancak henüz bu konuda somut bir gelişme yok. BTSO aday çıkarmayıp yine Ali Ay'a destek de verebilir.

ALİ AY

Mevcut Başkan’ın adaylığına kesin gözle bakılıyor. Sadece açıklamak için uygun ortamı bekliyor. Takımın ligde rahatlamasını bekliyor da diyebiliriz. Bu hafta alınabilecek 3 puan sonrası bu açıklama zaten kesin olarak gelecektir. Listesinde önemli revizyona gitmesi bekleniyor.

 

Tüm bunların yanında sürpriz bir isimler de göreve soyunabilir. Çünkü ortamı süzen, kendini pek belli etmeyen veya adaylık için baskı gören; ama şu ana kadar kabul etmemiş başka isimlerde var. Kabul etmedikleri için buraya yazmam uygun değil; ama sonuçta burası Bursa, her an her şey olabilir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?