USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursalılık kimliği

07-03-2018

1981 ve 82 yıllarında İzmit’ten geçen 16 plakalı araçlar, Yenidoğan Mahallesi otobüs durağından kendilerine el sallayan küçük bir çocuk görürlerdi. O çocuk akşama kadar o durakta oturur şehirlerarası yoldan geçen 16 plakalı araçlara el sallardı.

Nerden mi biliyorum? Çünkü o çocuk bendim.

Ailemin işi nedeniyle 10 ay kadar İzmit’te yaşamıştım. Orada bulunduğum sürece de Bursa özlemimden çocuk aklımla akşama kadar yol kenarında oturup 16 plakalı araçlara el sallardım.

Kendimce Bursa özlemimi öyle giderirdim işte.

Şehirlerarası seyahat ettiğimizde veya tatillerde 16 plaka gören her Bursalı benzer duyguları yaşamıyor mu zaten. Ya da bir restoranda 16 numaralı masaya denk gelme hoşumuza gidip bizi hafifçe gülümsetmiyor mu? Hele ki ülke dışındakilerin Bursa ile ilgili her hangi bir şey gördüklerinde nasıl mutlu olduklarını çok iyi biliyoruz.

16 rakamı Bursa plakası olduğu kadar Bursa ile özdeşleşip adeta bir Bursalı kimliği haline gelen bir marka halinde artık. İçinde Bursa sevgisi olan her Bursalının değişik ortamlarda tercih ettiği, sosyal medya isimleri dahil birçok ortamda kullandığı bir Bursa simgesi. Telefon hattı alırken bile içinde 16 olan numaralar tercih sebebidir pek çok kişi için.

Şimdi Bursalılara çok daha güzel bir imkan sunuldu. Bursaspor ve Turkcell işbirliği ile Bursamobile 516 hatları Bursalıların kullanımına açıldı.

Çok güzel ve kurumsal bir lansmanla Bursalılara sunulan bu yeni hattın pek çok avantajı da var.

Bursaspor her gol attığında kullanıcılara 200 MB internet hediyesi,  Fizy ve Tv Plus uygulamaları ücretsiz kullanımı, Bursamobile hatları sahiplerinin kendi aralarında sınırsız konuşması ve her ayın 16’sında değişik sürprizler gibi birçok avantajı var.

Tabii ki bu avantajlardan çok daha önemli olan Bursaspor’a yapılacak olan maddi katkı.

Hayatın içinde sürekli kullandığımız bir hizmeti Bursa’yla özdeşleşmiş bir şekilde kullanmak çok güzel olacaktır.

Bursamobile hem kentlilik bilincine katkı, hem kentin takımına maddi kazanç ve marka değeri; hem de pek çok diğer avantajı beraberinde getiriyor.

İlk etapta 100 bin abone hedeflenmiş durumda. Bu sayı Bursaspor Kulübü’ne 5 milyon TL kazandıracak. Her 100 bin kişi de ilave 5 milyon lira daha.

Şunu vurgulamamız lazım; şu an numara taşıma şansı olmaması önemli dezavantaj. Çünkü uzun süredir aynı numarayı kullanan insanlar var.

Şayet numara taşıma imkanı verilmiş olsaydı, 100 bin rakamına çok kısa sürede ulaşılır, arkası da gelirdi.

Bu yönde bir çalışma yapılırsa çok büyük randıman alınacağını, hem Bursaspor’un hem de Turkcell’in kesinlikle memnun kalacağını düşünüyorum.

Tabii yine de mevcut şartlarla da imkanı olan Bursalıların, fedakarlık yaparak 0516 başlangıç nolu Bursamobile hattını edineceğini, edinmesi gerektiğini düşünüyorum.

516 hattı Bursalılık kimliğinin sevgisinin bir göstergesi olarak tüm Bursalıların tercihi olmalı.

Kısacası Bursalılık, Bursasporluluk övünç kaynağımız olduğuna göre bunu böyle güzel bir fırsatla ortaya koyma şansını her Bursalı değerlendirmeli.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?