USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mücadelenin sonucu

03-03-2018

Bursaspor’un içinde bulunduğu dönemi için zor bir rakipti Kayserispor.  

Aslında rakibin durumundan çok Timsah’ın nasıl bir psikolojide maça çıkacağı önemliydi.

Düdük öter ötmez haftalardır olması gerektiğini vurguladığımız önde baskıyı görmeye başladık. Rakip stoperleri hataya zorlayan, oyun kurdurmayan bir presle sahadaydı yeşil beyazlılar.

Bu ön alan presi aynı zamanda kazanma isteği ve sinyalinin de göstergesiydi.

Haftalardır bu niye uygulanmadı” diye sormadan edemiyor insan. Zirvedeki ekiplere bakın hepsi bunu yapıyor ve kazanıyor çünkü.

Yeşil beyazlılar sahanın büyük bölümünde ve hemen her hattının katılımıyla rakibi oynatmayacağını hissettirdi. Oynatmadı da.

Timsah adına özellikle ilk yarıda çok büyük üretkenlik, zeki ve kreatif düşünceli uygulamalar göremedik. Planlı programlı rakip kaleye yine çok gidemiyordu yeşil beyazlılar.

Buna en büyük etken pas tercihlerindeki yanlışlık ya da doğru tercihlerde topu hedefe ulaştıramamaydı. Doğru koşularda yoktu.

Bursaspor ikinci yarıda ise rakip kaleye daha kolay inmeye başladı.

Yeşil beyazlılar Pablo ile göbekten rakibi zorladığı gibi özellikle Kembo ve Yusuf ile de oyununu genişleterek hedefe varmaya çalıştı. Kembo istekliydi, yine etkili adam eksiltmelerini yapıyordu; ama topla vedalaşırken pek istediklerini yapamadı. İlk yarı çalımlarıyla rakip defansı zorlarken, ikinci yarı yorulunca bu kez topu koşturup, ince paslarla arkadaşlarını ceza alanı içinde topla buluşturdu. Bunu oldukça da iyi yaptı. Yusuf ise gününde değildi.

Shehu geldiğinden beri en iyi maçını oynadı. Koştu, iyi bastı, topu da iyi kullandı. Barış da alışıla gelen performansının üstüne çıktı. Daha bilinçli ve kendine güvenir bir görüntü çizdi.

Pablo ile birlikte en çok koşan isimlerden Stancu, istekli oyununu kendisinden asıl beklenen golle süslemeyi başardı. İkili mücadelelerde fiziki yetersizliğinin sıkıntısını çekti. Pablo da mücadelesiyle, asistiyle yine “İyi ki varsın” dedirtti.

Şunu vurgulamak şart.

Bursaspor için bu galibiyet pembe tablolar çizdirecek bir hava oluşturmamalı.

Önde baskı ve birçok futbolcunun katılımıyla gerçekleşen pres, kazanma azmi mücadelenin sonucu 3 puan geldi.

Yoksa oyun anlamında çok farklılık olmadığını ifade etmemiz lazım.

Her şeye rağmen haftalar sonra gelen üç puan İlaç gibi de geldi.

Tüm şehre “oh be” dedirtti.

İyi mücadele edersen iyi sonuç elde edersin.

Gevşemeden her maç aynen devam.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?