USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Medya yalanları

13-02-2018

Yıl 1992 sezon başı.

Bursaspor Taraftarları 8 saatlik Aydın deplasmanına 8 bin kişiyle çıkarma yapıyor ve şehri karnaval yerine çeviriyor. Esnaf da bayram ediyor. Şehrin ekonomisi canlanıyor. Tribünlerde de şovlarıyla görsel ziyafet çekiyorlar. Takımları maçı 1-0 kazanıyor. Maç sonu o 8 bin kişi neşe içinde otobüslerine binip yola çıkıyor. Aydın çıkışı İncirliova denen yere gelindiğinde yol kenarına Vietnamlılar gibi pusu kuran yüzlerce kişi Bursasporluları taşıyan otobüslerin camlarını tuz buz ediyor. O otobüslerin arasında Bursaspor takım otobüsü de var. Araçlardan inen Bursasporlular kan revan içinde kendilerini ve futbolcularını savunmaya geçiyorlar. Taşlayanları çil yavrusu gibi dağıtıyorlar.

İyi hatırlıyorum ertesi gün Bursa’da birçok camsız araç dolaşıyordu ve camcıların önleri Aydın’a giden otobüslerle doluydu.

İstanbul ve Ege medyası ise buna karşın “Bursalı futbol teröristleri Aydın’ı yerle bir etti” diye başlıklar atmıştı!

O taşlar atılmasa Bursasporlular geçip gidecekti. Bunu herkes bilirken medyanın bilmemesi mümkün değildi tabi.

Ama işlerine öyle geliyordu.

Aradan uzun yıllar geçti; ama Bursaspor Taraftarına karşı yıllardır karın ağrısı olan bir kısım medya yine işine geldiği gibi görerek ve göstererek linç kampanyasına başladı.

Benzer şeyler son Akhisar deplasmanında o boyutlarda olmasa da yine yaşandı ve beklediğimiz gibi yaşananlar yine çarpıtılarak Bursaspor Taraftarına ihale edildi.

İki gündür yazılı ve görsel basın Bursasporluları suçlu gösterme çabasında. Dün akşam yine ana haber bültenleri yaşananlarla ilgili yalan yanlış haberlerle doluydu. Mesleğine biraz saygısı olanlar olayın gelişimini ve sonucunu doğru şekilde aktarır.

Bunların haberlerinde ise ne başlangıç, ne gelişim doğru ne sonuç!

Fazla söze gerek yok.

Sayıca ve mesafe olarak Türkiye’nin deplasman rekortmeni her sene en az 20 deplasmana giden, binlerce kilometre yol yapıp yüzlerce yerleşim merkezinden sorunsuzca geçen Bursasporlular, bir yerde otobüsten indiyse, sorun indikleri yerdedir.

Bu mantığı yürütebilecek zeka kapasiteniz yok mu?

Sevgili meslektaşlar…

Biraz objektif olun, adaletli olun. Böyle olun ki, mesleğinizin hakkını vermiş olun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?