USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Önce mevcut fuar alanınızı tanıyın, fuar yapınızın özelliklerini öğrenin (1)

16-01-2018
Geçen hafta BTSO Yön.Kur.Bşk.Yd. İsmail Kuş ve TÜYAP Bursa Fuarcılık Gn.Md. İlhan Ersözlü 2017 yılı Bursa Fuar Organizasyonlarını değerlendirdiler. 2017'de 13 fuar organizasyonu yaptıklarını, 722bin ziyaretçiyi ağırladıklarını, 2018'de de 15 fuar organize edeceklerini ve bu fuarlarda 100 ülkeden 800 bin ziyaretçiyi buluşturmayı hedeflediklerini açıkladılar.
Bursa'nın uluslararası fuar organizasyonlarında ülkemizin diğer fuar kentleriyle yarışabilmesi için mevcut fuar alanının yetersiz kalacağı, yeni fuar alanı oluşturulması gereğinde hemfikir olduklarını da vurguladılar.
Bu açıklamaları, Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Namık GÖZ köşesinde 'Fuar trenini kaçırmadan yeni merkez kurulmalı'' başlığı ile bizlere aktardı.
Aslında 2015 yılı fuar organizasyonları için benzer bir değerlendirme, BTSO Yön.Kur.Bşk. İbrahim Burkay ve TÜYAP Bursa Fuarcılık Gn.Md. İlhan Ersözlü tarafından 2016 Ocak ayında da yapılmıştı.
O değerlendirme üzerine, Bursa Fuarının oluşum araştırmasını ve kuruluş planlamasını yapan ve de kuruluşunu gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker olarak, Bursa adına çok üzülmüştüm ve bu oluşumun arkasındaki tüm bilgileri, böylesine büyük bir yanlış adımın atılmasını önlemek amacıyla, aşağıdaki yazımla kendilerine ve Bursa İş Dünyasınaaktarmıştım.
Ülkemizin Sanayi ve Ticaret alanlarında kalbinin attığı önemli bir kentinin, Bursa'nın, geleceğine yönelik, telafisi mümkün olmayacak yanlış bir adımın atılmaması adına, bahse konu yazımı, başta Bursa Valisi Sayın İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü Sayın İlhan Ersözlü ve Bursa İş Dünyasının dikkatine ve değerlendirmelerine sunuyorum.
İşte o yazı;

'BURSA ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ
BTSO, Bursa'nın nasıl bir Fuar ve Kongre
Merkezine sahip olduğunun farkında mı,
acaba?
Geçen hafta BTSO ve TÜYAP'ın 2016 yılında düzenlenecek fuarlara ait bilgilendirme toplantısında söylenenlere, bir Bursalı olarak sevindiğim kadar da üzüldüm. İsterseniz söylenenlere beraberce göz atalım;
BTSO Başkanı İbrahim Burkay: Bursa fuar alanı kentimize yetmiyor, Bursa'ya yeni bir fuar alanı yapmak için Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yapıyoruz, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO olarak dünyanın sayılı fuar merkezlerinden birini Bursa'ya kazandıracağız.
Bu sene projenin startını vermiş oluruz, Türkiye'nin en büyüğü olacak. SEVİNDİRİCİ ve de ÜZÜC܅
TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü: 2015 yılında 16 fuar organizasyonu düzenledik, 32 ülkeden 2018 firma katıldı, BTSO ile önümüzdeki 3 yılda 12 yeni fuar projesini hayata geçirmek istiyoruz.
2016'da düzenleyeceğimiz 15 fuara 52 ülkeden 2500 firma, 75 ülkeden 1milyon 200bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz.
SEVİNDİRİCİ…
Bursa Valisi Münir Karaloğlu: Doğru mekanda üretilen malı doğru şekilde satmak gerekiyor. El birliği ile Bursa'yı fuarcılıkta önemli bir yere taşımayı hedefliyoruz. SEVİNDİRİCİ…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: Bursa üretimde hamle yapan bir şehir, tüm sektörlerde gelişim içinde. Suriye'den ve Avrupa'dan yeni üretim ortakları geliyor. Doğuya ve bölgemize doğru büyük bir göç var. En büyük eksiğimiz kendimizi tanıtamamak.
SEVİNDİRİCİ… (Devamı Haftaya)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?