USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Para istemeyin!

08-01-2018

Juventus’u biliyorsunuz. 1 milyon nüfuslu yani Bursa’nın üçte biri kadar olan Torino kentinin iki kulübünden biri. Torino kentinde şehrin ismini taşıyan Torino Kulübünün daha çok taraftarı olduğu söylenir.  Buna rağmen Juve, İtalya gibi bir futbol ülkesinde en çok şampiyonluk kazanan kulüp. Geçen yılı şampiyon kapattılar, bu sene de yine zirvede Napoli ile çekişiyorlar. Toplamda İtalya ve Avrupa kuplarından 62 resmi şampiyonluğa sahipler. Rakam inanılmaz.

Real Madrid, Barcelona, Bayern Münih gibi sürdürebilir başarı yakalamış bir kulüp Juventus. Anlayacağınız dünyada sayılı birkaç kulüpten biri. Seksenlerin sonlarında Van Basten’li, Gullit’li, Rejkaard’lı Milan’ın gerisinde kalır gibi olsalar da yine toparlayıp İtalya ligini domine etmeyi başardılar.

İtalya’nın siyah beyazlılarında başarı adeta gelenekselleşmiş durumda.

Ligde geri kalsalar Avrupa kupalarında başarılı oluyorlar. Bir şekilde taraftarlarını mutlu etmeyi başarıyorlar. Platini, Zidan ve günümüzdeki pek çok üst kalite yıldızların forma giymek için can attığı kulüp konumundalar.

Peki bunu nasıl başarıyorlar?

Tabii ki futbol akıllarının kurduğu sistem sayesinde.  Altyapı, oyuncu keşfetme ve izleme, yetiştirme, transfer hepsi doğru futbol akıllarının kurduğu sisteme göre işliyor.

İşte o futbol akıllarının yönettiği bu kulübün Harun Tekin ile ilgilendiği iddiaları var.

Başarılı kalecimizin Antalya’da bulunan Juventus  scoutlarının da dikkatini çektiği ve takibe aldıkları konuşuluyor.

Harun eğer gidecekse tercihini yurt dışından yana kullanmalı. Hele ki İtalya gibi dünyanın en iyi defans ekolünün olduğu bir ülkede başarılı olma ihtimali çok yüksek.

Neyse transfer mevzularında ben sadece Bursaspor penceresinden bakarım.

Bursaspor böyle bir transfer içine girerse fırsatı iyi değerlendirmeli.

Bence Bursaspor bu transferde para falan almasın!

“Nasıl yani?” Dediğinizi duyar gibiyim.

Futbol aklı olmadıktan sonra kulüp bu transferden 30 milyon Euro falan alsa ne olacak ki? Gelen para yine saçma sapan isimler ve sözleşmelerle heba olup gidecek.

Şimdiye kadar hep öyle olmadı mı?

Bursaspor’un ihtiyacı olan şey paradan çok futbol aklı ve gözüdür.

Juventus gibi bir kulüpte de bu fazlasıyla var. Dolayısıyla onlardan almamız gereken paradan çok futbol aklıdır.

Para almama konusu tabi ki mübalağa; Tabii ki Harun’un değeri talep edilecek; ama gerçekten bahsettiğim sistem ve futbol aklını edinme konusunda Juventus gibi kulüplerle işbirliği içine girip bir şeyler öğrenmek ve bize entegre ederek uygulamak şart.

Bu konuda Torino’ya gidip ders mi alırız, onlardan birilerini getirip Özlüce’ye mi oturturuz bilemem; ama bir şeyler yapmak gerekiyor.

Yoksa ne kadar para gelirse gelsin mevcut futbol akıllarıyla çarçur olur 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?