USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Transfere gerek yok!

23-12-2017

Ligin en az gol atan ve en çok gol yiyen takımlarından biri Gençlerbirliği haliyle puan cetvelinin dibine demir atmış olarak Bursa’ya geldi.

Bursaspor’un ideal 11’inden eksikler vardı; ama rakibin gücü de belli.

Beraberliğe razı Ankara temsilcisi karşısında Bursaspor bu sezon çok yapmadığı bir şekilde topa sahip olmayı tercih etti.

Başkent ekibi topu Bursaspor’a bıraksa da oyun kurdurmamak adına topun olduğu her yerde kalabalıklaşıp, çoğalıyordu.

Bursaspor’da ise oyuncu kalitesiyle doğru orantılı olan pas kalitesinin düşüklüğü pozisyonları bu kadarki maçlarda olduğu gibi yine güdük bıraktı.

Final pasları da, gol vuruşları da bir türlü istenen seviyede olamadı.

Bursaspor golü yediğinde ise oyuncular reaksiyon vermek yerine güven kaybı yaşadılar. Öyle ki topu alan oyuncu çevresinde kimseyi bulamamaya başladı. Beraberlik golü sonrası toparlandılar; ama yine olması gereken şekilde rakip kalede pozisyon zenginliği yoktu.

Kembo’nun olmadığı maçlarda zaten Bursaspor’un hücum çok düşüyor.

Rakip ceza alanını karıştıracak özellikte tek hücum adamın o çünkü.

Ne Stancu ne Delarge Bursaspor’un forveti olacak kapasitede değiller. Forvet dediğin güçlü olur, hızlı olur. Adam eksiltir. Hadi hızlı değilse bile tek vuruş ustasıdır diğer eksikliklerini kapatır.

Bunlarda hiçbiri yok. Hepsini geçtim hırs yok.

Yusuf Erdoğan, Bursaspor’a transfer olurken Trabzon cephesinden yapılan “Kurtuluyoruz” paylaşımları beni endişelendirmişti. Yusuf o yazılanları haklı çıkarmaya devam ediyor malesef. Final hareketi yoksa önceki yaptıklarının önemi yok Yusuf kardeşim.

Barış da ayrı bir hayal kırıklığı. Yani buraya gelmeden önce isabetli ortalarıyla tanıdığımız Barış burada garip bir tutukluk içinde. Orta yapmaya bile çekiniyor.

Yani oyuncu ve özellikle hücum hattı kalitesi bu seviyedeyken teknik taktik analiz yapmak da anlamsız.

Kendinden üst seviye kadrolara karşı kötü oyun ve sonucu bir şekilde izah edebilirsiniz; ama böylesi puan kayıplarının ve futbolun izahı yok. Kadroyu kuranlar, hoca ve sahadakiler şapkayı önlerine koyup özeleştirisini yapmalı.

Peki bu takıma transfer gerekli mi gerekli; aksini iddia etmek için görme özürlü değil, zekalı özürlü falan olmak gerekir; ama öncelikle bu transferleri kim yaptıysa onların yerine transfer gerekli.

Yoksa değişen bir şey olmayacak.

Yine saçma sapan adamları takıma dolduracaklar. O yüzden sevgili transfer sorumlularımız,

Eğer bu işi bilen birileri değil de yine siz yapacaksanız, lütfen yapmayın!

Çünkü anlamıyorsunuz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?