USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çok yazık!

09-12-2017

Bursaspor maça adeta muhteşem taraftarının başlama vuruşuyla başladı. Ancak devamını getiremedi.

Kadro kalite farkı belirleyici; ama bu mağlubiyete baş etken olarak görmüyorum.

Bursaspor şuana kadar sıralamada üstündeki tüm takımlara kaybetmişti yine kaybetti. Çünkü kadro yetersiz. Bu eksik adam gibi takviyelerle giderilmeli o tamam; ancak böyle bir maçta motivasyonun ve mücadelen yetersizse öncelikle bu sorgulanır.

Küme düşmeme mücadelesi veren Bursaspor kadroları şampiyonluk kovalayanları defalarca yenmedi mi o zaman kalite farkı yok muydu?

O farkı kapatabilmek kendi elinizde olan bir şeydir. Bunu daha çok koşarak, mücadele ederek sahaya doğru yayılarak, önde basarak ve sert ve agresif  presle kapatabilirsin.

Tabi bunları yapabilmek için motive olman gerekir.

Motive olan ise İstanbul temsilciydi.

Fenerbahçe takımı iyi baskı kurdu. Boş alanları kapattı. Timsah’ın kilidi açacak isimlerinin pas bağlantılarını çok iyi kesti. Bursaspor aynen cevap verebilirdi; ama yapmadı, yapamadı.

Ne fizik olarak ne kafaca maça hazırlanamamış yeşil beyazlılar.

Fizik ve kondisyon yetersizliği bir türlü giderilemiyor.

Atletik takım oluşturma sözü veren Fransız Hoca burada baş sorumlu. 

Bu yetersizlik nedeniyle de Bursaspor’da geçiş oyunu yok. Yani savunmadan hücuma takım halinde hızlı çıkış ve rakip sahaya dağılma diye bir şey yok. Pablo uzun top atsa da birileri defansın arkasına sarksa taktiği bu kalitedeki takımlara sökmüyor işte.

Timsahlarda ne tempo vardı, ne oyun hakimiyetini ele alma çabası.

Yardımlaşma yetersiz. Hücumda kalabalıklaşamıyorsun, maçın sonları gelmiş doğru düzgün ortan yok. Kaleye şut çekememişsin. Nasıl kazanacaksın?

Böyle bir oyunla gol çıkarabilmen mucizelere bağlı.

Her maç üç puan; ama şampiyonluk kazanmış takımlarla yapılanları kazanmak taraftarı daha çok mutlu ediyor. Taraftarın primi de bu maçlar. Bursaspor bu maçları şampiyonluktan sonra kazanamamaya başladı.

Çünkü rakipler seni şampiyonsun diye ciddiye alıyor; ama sen şampiyona yakışır kadrolar kuramıyorsun. İşte asıl sorunumuz bu.

En çok üzüldüğüm ise taraftarın boynunun yine bükülmesi.

Koca şehir hazırlandı. Bu maçın önemini nasıl hissedemez sahadakiler ve kenar yönetim! 

Gerçekten çok yazık.

O muhteşem koreografiyi düşünenler, planlayanlar, çizenler, üç gündür buz gibi stadta gece yarıları gönülden çalışan Bursasporlu taraftarlar , maçta tribünlerde şov yapan ve göğsümüzü kabartan 40 bine yakın Bursasporlu, bu mağlubiyet ve bu futbolu  hiç hak etmedi.

Çünkü O’nlar görevlerini fazlasıyla yapmışlardı.

Emeklerine yüreklerine sağlık.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?