USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fener maçı

06-12-2017

Kayseri, Beşiktaş, Başakşehir, Galatasaray …

Bursaspor puan cetvelinde üzerinde olan bu takımlarla oynadığı maçları kaybetti. O üstteki takımlardan biriyle daha bu hafta oynayacak. Zirvedeki koltuklarda gözün varsa, o koltuklardakileri indirmek lazım.

Bu tip maçları 6 puanlık maçlar diye nitelemek bu yüzden. Bir de manevi tarafı var tabi ki. Bazı maçların bu yönü daha fazla oluyor. Kazanıldığında yaşanılan mutluluk ve motivasyon artışı en üst seviyelere çıkıyor.

Timsah Arena’da Bursaspor ve Fenerbahçe iki kez karşılaştı, kazanan çıkmadı.

Paul Le Guen’in sahaya süreceği kadroya, taktiğine, oyuncuların bu maç ortaya koyacağı performansa kimsenin müdahale etme şansı yok; ama motivasyonlarına  katkı sağlamak özellikle tribünlerin elinde.

 

ŞOV VAR

Maç öncesi için yine emek verilip şovlar hazırlanıyor. Emeğe saygıdan detaya girmeyelim sürpriz olsun. Özellikle bu tip maçlarda böyle organizasyonlar kulüp markası adına çok çok önemli ve gerekli. Türkiye’nin dikkat kesileceği maçta rakibin ve ‘Büyüksever’ medyasının karşısına haşmetli bir şekilde dikilmek en iyi mesaj olur.

Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.

 

ASIL ÖNEMLİ OLAN

Şovlar falan güzel tabii; ama maçta tribün açısından asıl önemli olan kısım 90 dakika içerisinde rakibe, hakeme yapılacak baskı ile takıma verilecek desteğin seviyesidir. Çünkü maçı kazanmaya büyük katkı sağlar.

Bu tip maçlarda tribünde stresten kaynaklanan bir durgunluk oluyor. Deplasman tribünü bunu fırsat bilip sesini fazla çıkarıyor. Timsah Arena’da şuana kadar oynanan önemli maçlarda bunu yaşadık.

İşte o yüzden şovlardan falan çok daha önemli olan 90 dakika içinde tribünlerin sesinin ne kadar gür çıkacağıdır.

Ben daha çok buna bakacağım.

 

CEZA ALDIRMAMALI

Rakip futbolculardan, tribünden tahrik olabilir. Bu tuzağa düşmeden küfür etmeden, sahaya yabancı madde atmadan da o stat rakibe yine dar edilebilir.

Burada otokontrol mekanizması çok önemli.

Kırk bin kişilik koro ayağa kalktığında rakiplerin direnmesi zordur.

Kazanılırsa çok şeyin kazanılacağı bu maçta tribünlerin diğer önemli maçlardan çok daha iyi bir performans göstereceğini umut ediyorum.

Bu atmosfer oluşursa sahadaki yeşil beyazlı oyuncuların işi çok daha kolaylaşacaktır.

 

Şampiyonluklara, kupalara aşık olanlara, renklere aşık olanların farkını göstermenin tam zamanı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?