USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sayın Alinur Aktaş

28-11-2017

Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun.

İşbaşı yapar yapmaz sorunları yerinde inceleyip tespitte bulunmanız, en önemlisi de doğru tespitleriniz ve müdahaleleriniz beni bu satırları yazmaya teşvik etti.

Bizim konumuz malum Bursaspor.

Bursaspor ile ilgili Sizi yani yönettiğiniz belediyeyi ilgilendiren en önemli kısım da Timsah Arena.

Eski başkanın en çok eleştiri aldığı konulardan biri stadyumdu.

Şehirle ilgili değişik konulardaki sorunları herkes sürekli dile getirdi. Stadı da öyle; ama dikkate alınmadı maalesef. Sonuç da ortada.

Kulüp de Size mutlaka stat ile ilgili bilgi vermiştir. Ben de belki tüm eksikleri değil; ama en önemlilerini buradan Size bir kez daha aktarmak istiyorum.

STADA ULAŞIM

Stada ulaşım insanları canından bezdirmiş durumda. Özellikle metro istasyonu tarafından gelen taraftarlar büyük zorluk yaşıyor. O taraftan gelen insanlar kapalı bölgeler yüzünden fazladan yol yürüyorlar. Bunun yağmuru var karı var. Ayrıca özellikle maç dağılım saatinde metro da yetersiz kalıyor. Fenerbahçe maçı sonrası gidip yerinde tespit ederseniz çok daha net görürsünüz.

OTOPARKLAR

Otopark yetersizliğinden insanlar araçlarını çok uzak mesafelere bırakmak zorunda kalıyor. Hürriyet’e, Soğukkuyu’ya hatta Sırameşeler’e park edenler var. Buna karşın stadın altındaki ve çevresindeki otoparklar ise iki yıldır hizmete kapalı duruyor. Bu durum maç günleri bölgeye ekstra trafik yükü de getiriyor.

TİMSAH KAFASI

Saha bitti, maç kafada mı oynanacak” kafasızlığı yüzünden bitmeyen Timsah kafası da ayrı bir konu. Trajikomik bir şekilde mimarisinin ana fikri, en önemli öğesi yıllardır bitirilemedi. Stadın marka değerini bulmamasına ve isim hakkının satılamamasına büyük etken bu durum.

STADIN İSMİ

Stadın ismi taraftarlarca Timsah Arena olarak benimsendi ve öyle telaffuz ediliyor. Ama eski başkan ısrarla Büyükşehir Belediye Stadı diye diretti. Yani o stadı kimin yaptığını –aslında yapamadığını mı desek- herkes biliyor sonuçta. Bu yanlıştan dönerek mimarisine uygun ve taraftarların kullandığı gibi resmiyette yani tabelalarda da Timsah Arena ismi kullanılmalı.

STAT DIŞI DUVARLAR

Sosyal bir stat olacak vaadiyle yapılan stadın çevresi cezaevi gibi  duvarlarla çevrilmiş durumda. İnsanlara adeta “Sakın yaklaşmayın” deniyor. Maraton tribünün altındaki Bursastore mağazasına bile ulaşmak için insanlar duvar dışından stadı turlamak zorunda kalıyor. O duvarlar da acilen kaldırılmalı. İnsanların yaklaşamadığı bir yapıya hangi firma ticari faaliyet için gelir?

KALE ARKASI TEL ÖRGÜLERİ

Seyir zevki ve konforu yüksek olacak denen stadta, kale arkalarındaki tel örgüler nedeniyle ilk 13 sıra sahayı göremiyor. Bunun emniyet tedbiri ile falan ilgisi yok. Kale arkası tel örgüsüz olan birçok stat var ülkemizde. Saha kenarına konuşlanacak emniyet mensuplarıyla güvenlik sağlanabilir. Şuan insanların seyir zevki gasp ediliyor.

ISITMA SORUNU

Stadın ısıtma sorunu da çok büyük. O bölge fazla rüzgar alıyor. Stat kış aylarında adeta buzhane gibi oluyor. En önemlisi insanların  maça gelen çocukların sağlığı tehlikede. Sırf bu sebepten kışın maçlara gelmeyen taraftarlar var. Başka statlardan ısıtma sorunu çözülmüşken, Bursa’da olmamasının izahı yok.

SOSYAL ALANLAR

Eski stat sosyal bir alandaydı. Stadın dört bir yanı insanların vakit geçirebileceği parklar ve semtlerle çevriliydi. Burada ise sokak aralarında maç saati bekleniyor. Çevre halkı ile sorun yaşanması an meselesi. Maça gelenlerin vakit geçirebilecekleri sosyal alanlar için kulüple birlikte bir ortak çalışma yapılıp acilen hayata geçirilmeli.

Evet Sayın Başkan, başka sorunlar da var; ama en acili bunlar diyebiliriz.  Mimarisiyle diğer stadlardan çok daha farklı ve güzel olan bir stada sahibiz; ancak giderilmeyen eksikleri yüzünden hakkını veremiyoruz ve en önemlisi insanlar sıkıntı çekiyor.

İşte o insanlar da stat ile ilgili bu sorunların çözüme kavuşmasını da artık Sizden bekliyor.

Sorunlara yaklaşımınızla bizde bıraktığınız ilk intiba yazının başında belirttiğim gibi çok olumlu. 

Stat konunda da aynı kararlığı ve hızlı adımları bekliyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?