USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni yılda bakır talebi yükselebilir

28-11-2017

LME'de bakır fiyatlarının güçlendiği, alüminyum fiyatlarında ise kapasite kesintisi beklentisinin baskı yaptığı belirtiliyor. LME'de temel metal fiyatları bakır dahil küçük gerilemeler kaydediyor.
Dünyanın en büyük bakır üreticisi olan Codelco, Çinli alıcılara uyguladığı bakır primlerini 2018'de ton başına $ 72'den $ 75'e yükseltmeye karar verdi.
Primleri yükseliş, Çin'in bakır talebinin yeniyıldada devam edeceğine dair bir gösterge olarak görülebilir.
3 Aylık bakır fiyatı yüzde 2 ile yükselişte. Bakırda Peru'da oluşabilecek grev beklentileri ve Ağustos ayında rafine bakır piyasasının arz açığı vermesinin, fiyatlara pozitif yönde etki ettiği ifade ediliyor. Kurşun ve çinkoda yatay hareket ve trend belirsizliğinin sürdüğü kaydediliyor.
Alüminyumda Çin'de üretim kısıntılarının piyasa beklentilerinin altında kalabileceği endişelerinin, fiyatların gerilemesine neden olduğu düşünülüyor.öte yandan Alcoa'da sendikalı işçiler, Kanada'nın Quebec eyaletindeki Becancour alüminyum dökümhanesinin sözleşme tekliflerini reddettiklerini ve grev kararı aldıklarını açıkladı.
Sendika işçilerin yasal grev haklarını kullanarak grev kararı aldığını duyurdu.
Alcoa sözcüsü operasyonların güvenli ve etkili olmasını sağlamak için adım attıklarını ve müşterilerinin Alcoa'nın küresel döküm ağı desteğine sahip olduğunu vurguladı.
Becancour yıllık 430.000 ton alüminyum üretiyor.
Alüminyum'da 2070 USD halen destek olarak görülürken, bu seviyenin kırılması son ayların en güçlü destek noktası haline gelen 2020 USD'yi gündeme getirebileceği ön görülüyor

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?