USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Büyük severler!

19-11-2017

Türkiye'de futbolseverlerin yanında birde 'Büyükseverler' var. Ellerindeki büyükler yetmedi anlaşılan son zamanlarda başka küçükleri büyütmeye merak sardılar.

 

Konuyu açalım müsaadenizle...

Birilerinin proje takımı Başakşehir yine o birileri ve belediyeler tarafından her türlü imkan kullanılarak desteklenirken bu furyaya sözde ulusal olan İstanbul medyası da katıldı.

İstanbul’un taraftarı olan semt takımları göçebe gibi gezip antrenman sahası ararken bu beyzadelere! üç adet saha tahsis edilmiş durumda.

Buna ek olarak medya da belirlenmiş bir politikayla sürekli pohpohluyor.

Üç kulübe endeksleyerek taraftarlığı bile dizayn etmeye çalışan bu Bizans zihniyeti şimdi de yeni bir büyük! Çıkarma peşinde.

Bursaspor’u, Trabzonspor’u yok sayarak planlı bir şekilde Başakşehir’i “Büyük takım” olarak empoze etme gayretindeler.

2010’un acısını çıkarma sevdasıyla bir şeyler yapıyorlardı, gülüp geçiyorduk da artık iyice saçmalamaya başladılar.

Birde ‘şampiyonluk sahibi’ diye üç İstanbul kulübüne büyük, Anadolu kulüplerine ise küçük payesini! veren ‘Büyükseverler’ söz konusu Başakşehir olunca kendileriyle çeliştiklerinin farkında bile değil.

Şampiyonluk apoletli Bursaspor’un yanında, Başakşehir’in futbolcu sayısı kadar kupası olan Trabzonspor’u bile yok sayıyorlar.

Bu düpedüz emek hırsızlığıdır.

Gerçi o konuda malum pek de gocunacak halleri yok. Hiç yapmadıkları şey değil çünkü!

Şunun altını da çizelim ayrıca “Beşinci büyük olmaya değil dört büyük masalına son vermeye geldik” sloganıyla şampiyon olan Bursasporluların büyüklük takıntısı falan yok; ancak yapılanın kasıtlı, belli amaca yönelik ve art niyetli olduğu hissediliyor.

Bunu yapanlarla, yıllardır oluşturdukları algıyla Türk futbolunu üç kulübe endeksleyen, Türk halkına o üç kulübün taraftarı olmayı empoze eden zihniyet aynı kişiler.

Türk futbolunun o üç kulübün başarısına endeksli olmasının cezasını futbolumuz yıllardır çekiyor. O kadar paraya, yatırıma rağmen bir arpa boyu yol alınamıyor.

Çünkü bu zihniyet yüzünden Anadolu’da futbol yeterince gelişemedi.

Beyni yıkanan, kandırılan Anadolulu insanı, kendi şehrinin kulübü yerine  İstanbul kulüplerini desteklediği için şehir kulüpleri dünya yıldızlarını bile getirse stadları boş kalıyor. Maddi manevi destekten yoksun kaldıklarından büyüyemiyorlar.

Anadolu’da yetişen topçular medyanın göz boyaması nedeniyle kapağı İstanbul kulüplerine atmaya çalışıyor ve orada da birçoğu yok olup gidiyor. Sonra milli takıma topçu bulamıyoruz deniyor.

Sözde ulusal medya yıllardır yaptığı kötülüğün farkında bile değil.

Tarihi, camiası, taraftarı, kupaları olmayan bir kulübü hangi kritere göre büyük sayıyorlar cidden komik.

Olsa olsa “Birilerine yalakalık” kriterine göre olabilir.

Bu dediklerine kendileri bile inanmıyor ya o ayrı konu.

 

Sözün özü, Büyüklük öyle laf ebeliğiyle, kelime cambazlığıyla, Bizans oyunlarıyla, medya şişirmesiyle falan olmaz.

 

Boşuna uğraşmayın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?