USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Coşku önemli

04-11-2017

Geçen hafta rakiplerini farklı galibiyetlerle uğurlayan Paul Le Guen ve Kemal Özdeş sahaya çıkarken kazanan takım bozulmaz mantığını tercih etmişlerdi.

Deplasmanlarda konsantrasyon sorunu yaşayan Bursaspor’u Kasımpaşa Hocası Özdeş belli ki iyi analiz etmişti.

Özdeşin amacı Bursasporlu oyunculara boş alan bırakmamaktı. Bunu ilk andan itibaren hissettirdi.

Öncelikle Pablo’yu  Pavelka ile kilitlemeyi planlamıştı. Pavelka, Pablo’dan uzaklaştığında arkadaşlarına işaret ederek Pablo’nun boş bırakılmamasını istiyordu.

Bu durumda gözlerimizi Badu ve Kembo’ya çevirdik; ancak Kembo’nun ayaklarında özellikle ilkyarıda adeta pranga vardı. Ne pas ne adam eksiltme bilindik futbolundan çok uzaktı. Badu ise özellikle ofansta beklenen katkıyı yapamıyordu.

Bursaspor’da kontrollü bir oyun hakimdi; ancak kontrollü oyun hücum üretkenliğini azaltır. Ölçüyü iyi tutturmak lazım.

Kenardan da ilk yarı boyunca doğru dürüst orta gelmedi. Özellikle sağdan Barış ile gitmeye çalıştı Timsahlar; ama Barış da orta açmak yerine sürekli en yakındaki arkadaşına topu vermeyi tercih ediyor. Kasımpaşa ise Eduok ve Trezeguet gibi silahlarını iyi kullanıyordu.

Bursaspor savunması ceza alanı çevresi ve içinde rakibinin topu istediği gibi kullanmasına engel olamadı.

Ev sahibi ekip tribündeki bandosunun çaldığı Nuri Alço’nun operasyon müziği eşliğinde  tempoyu artırarak göstere göstere iki gol buldu.

Özetle ilk yarıda Bursaspor adına olumlu hiçbir şey yoktu.

İkinci yarı ise Paul Le Guen’in müdahaleleri sonucu  Bursaspor silkindi ve bambaşka bir kimliğe büründü.

Fransız Hoca ikinci yarıya Agu, Jorguera değişikliği ile başladı.

Timsah’a Ofansif anlamda biraz daha hareketlilik geldi.

Oyun da büyük ölçüde Kasımpaşa tarafında oynanmaya başlandı.

İstanbul temsilcisi ise maç başından itibaren olduğu gibi sürekli alan daralttı ve Bursaspor’un oynamasına izin vermedi. Timsah’ın kilit pas ayaklarını uzun süre iyi kapattılar.

Yeşil beyazlılar rakibin önemli adamı Trezguet’in çıkması ile de ekstra avantaj yakaladı ki bu eksiklik ev sahibinin ofansif gücünü büyük ölçüde bitirdi.

Hemen ardından Fransız hoca Barış, Delarge değişikliği Timsah’ın hücum gücünü iyice artırdı.

Yeşil beyazlılar konsantrasyon eksikliği ile başladığı maçta ikinci yarı toparlanmayı başardı ve sahaya daha doğru yayıldı. Oyunu rakip sahaya yıktı. Rakibini adeta ablukaya aldı. Topları çabuk geri kazandı. Son dakikalarda gelen Ertuğrul ve Aziz’in sürpriz golleri bir puanı Timsah’ın hanesine yazdırdı.

Harun’un her zamanki kritik kurtarışlarını da es geçmemek lazım. Başarılı file bekçisi puan alınmasında büyük pay sahibiydi.

Bursaspor  kendi sahasından çıkmadığında kalesinde golü görmekte gecikmeyen, coşkulu oynadığında istediğini alan bir takım. Bu yeşil beyazlı takımın yıllardır değişmeyen kuralı adeta. Bunu bu maçta yine gördük.

Timsah kazanmak istiyorsa ikinci yarıdaki gibi oynamalı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?