USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çifte bayram

29-10-2017

Birkaç sezondur Bursaspor ile oynayan takımların Pablo’yu düşünüp tedbir alıyorlardı. Gerisi çok da önemli değildi. Ama bu senin en önemli farkı da burada ortaya çıkıyor. Artık Kembo gibi Badu gibi skoru her an değiştirebilecek üst düzey bireysel yetenekli adamlar var. Yetmiyor Aziz çıkıyor, Titi arıyor, Agu geliyor, yani her an her şey olabiliyor.

Komutan Pablo ise zaten başlı başına bir takım.

Paul Le Guen birkaç haftadır denediği yeni sistemine Antalyaspor karşısında da devam demişti.

Antalyaspor,  Bursaspor oyun kurucularına önde basarak ve alan daraltarak oyuna başladı. Bu şekilde Bursaspor’u uzun toplarla oynamaya zorladı. Maçın başlarında da bunda oldukça başarılı oldu.

Bursaspor’a pas oyunu oynatmadılar. Badu’nun müthiş şutu ve öldüren driplingleri Timsah’ın rakibini skora hazırlamasıydı adeta. Badu gerçekten topla müthiş ilerliyor. Adeta matkap gibi deliyor rakip defansı. Bu şekilde ofansif oynadığında takıma müthiş faydalı oluyor.

Yeşil beyazlılar rakibin bu oyunu karşısında sahayı doğru parselleyip boş alanlara doğru koşularla rakibini açmayı amaçladı. Bu noktada Stancu’nun da hakkını vermeli müthiş çalıştı. adeta basmadık yer bırakmadı.

Bursaspor bir puana razı rakibine hemen hemen hiç pozisyon vermeden, oyunun boyunu iyice kısa tutarak rakip alanda sürekli gol aradı. Goller dışında pozisyonlarının tehlike ölçüsü de üst seviyedeydi.

Akdeniz ekibi oyunu rölantiye alıp kontratak planı yapsa da, tempoyu ayarlayan hem Bursaspor oldu.

Stancu’nun çalışkanlığına Kembo’nun rakibi sürklase eden futbolu da eklenince oyun tamamen Bursaspor’un kontrolünde sürdü.

Bursaspor’un Fransız hocanın sistemi ile takım halinde hücum zenginliğine sahip olması Antalyaspor’un direncini tamamen kırdı.

Nasıl kırmasın ki, kimi tutacaklarını şaşırdılar. Agu yetmedi, bir diğer defans diye bildikleri Aziz bile öyle bir gol attı ki,Efsane Eto’nun bile eminim gözbebekleri büyümüştür.

Goller geldikçe konuk kırmızı beyazlıların direnci de bitti.

Bursaspor bireysel yeteneklerini ve takım oyunu bu şekilde birleştirebildiği maçlarda başarılı olur. Kazanamasa bile kolay kaybetmez.

Ama tabi her rakip Antalyaspor gibi oynamaz bunu da iyi hesap etmek lazım.

Timsah önünde seri yapabileceği bir fikstür var. Bu başarılırsa sonrasında yakalanacak sinerji takımı farklı noktalara götürebilir. Yani büyük bir fırsat yakalanmış durumda. Devre arası doğru takviyeler de olursa çok daha iyi olacağı kesin.

Türk Milleti için çok önemli bu bayram günü şehir de takımının aldığı bu skorla çifte bayram yaptı.

Tribünler günün anlam ve önemine uygun marşlar da söyledi, takımını da destekledi. Bunun yanında şovlarını da yaptılar. Yazdıkları pankartlarla da gerekli yerlere mesajlarını çok güzel şekilde ilettiler. Dolayısıyla tebriği de hak ettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?