USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siyaset bağımlılığı

24-10-2017


Madde bağımlılığı; insan vücudunun işlevlerini olumsuz olarak etkileyen maddelerin kullanılması suretiyle zarar doğurması ve süreklilik göstermesidir. Uyuşturucu madde kullanımı, ilk kullanım sonrası hem zaman içinde sıklık hem de miktar itibariyle artış gösterir. Bu sebeple, kullanan kişinin madde kullanımından vazgeçmesi değil, sosyal, mesleki ve kişisel davranışları her geçen gün giderek daha da artan bir seviyede olumsuz etkilenme gösterir.

Uyuşturucu madde içeren alkol kullanımın da, daha az etkisi görülmekle birlikte; kişinin bünyesel yapısı, aldığı alkol miktarı ile içeriği, bu süreçte tükettiği gıdalar ve ruhsal durumu sonucu, kişiden kişiye değişiklik gösteren olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Bağımlılık konusunda önemli olan diğer bir tür olarak da, 'siyaset bağımlılığı'dır. Siyaset bağımlılığı ise: insan vücudunun işlevlerini olumsuz yönde etkileyecek bir madde kullanımı olmaksızın; kişisel seçimine bağlı siyasi görüşünü kutsal sayıp, sahip olduğu saldırı iç güdüsünü dışa vurarak, farklı görüşte olanları karalayıcı, aşağılayıcı ve küçültücü, kimilerinde de şiddet boyutuna varan söz ve davranışlar göstermesidir.

Yaşadığımız akıp giden zamanda; yazılı ve görsel medyadan alınan verileri kullanan siyaset bağımlılıları, ister bir ister birden fazla kişi ile birlikte olunduğunda, kendisinden farklı görüşte olanlar için, anılan kaynaklardan edindiği bilgileri aktarırlar. Onlar için bu veriler yeterli sayılıp, doğru olup olmadıkları ya da doğruluğunun tespiti asla söz konusu değildir.
Böylece, yaşamının ve sosyal ilişkilerdeki ilgi odağı 'siyaset' olmaktadır. Bu ilgi giderek kişiyi tutsak kılmakta, kendisinden farklı görüşte olanlar için her geçen gün güçlenerek, kin ve nefrete dönüşmektedir. Tıpkı, taşlaşmış bir kalp sahibi olmak gibi!

Her ne kadar bünyesel bir hastalık olmasa da, kişinin sosyal hayatta mutsuzluğunu tetikleyerek artıran ve sosyal çevresinde giderek inandırıcılığını, güvenirliğini ve daha da önemlisi özlenirliğini sorgulayan bir seviyeye yükseltmektedir.

Sevgi ve saygıya karşılık; kin ve nefreti üreten böylesi bir söz ve davranış bozukluğunu yalan sayanlardan olmayanları gönülden kutlarız.

Onlarla; sevgi - saygı yolunda birlikte yürüyerek, tan yeri ağarıncaya kadar ve yüzlere aydınlık çakarak, sabahı karşılamak ne güzel!
Yürekten esenlikler ve en içten saygılarımızı sunarız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?