USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İyi sonuç

22-10-2017

Geride kalan 8 maçta 4 galibiyet 4 mağlubiyet alan yani sonuç istatistiğinde aynı performansı gösteren iki takımın maçını izledik.

Bursaspor’da Fransız hoca sahaya geçen haftaki isimlerle çıkmıştı Sadece 1 mecburi değişiklik vardı. Kembo yerine Delarge görev almıştı.

Kontratak futbolunu iyi oynayan son iki haftanın galibi ev sahibi Sivasspor ilk 10 dakikada oyunu kendi alanında kabul etti. Sonrasında ise çıkmaya başladılar. Ev sahibi ekip özellikle Bifuma ve Kone ile oldukça net pozisyonlar da üretti. Burada özellikle Bursaspor savunmacılarının da çok payı var. Ertuğrul iki pozisyonda rakibe kafa vurdurdu. Top çıktığı anda hareketlenmezsen olacağı bu. Bir duran top da yine rakibin önüne düştü. Harun ve rakibin kötü vuruşlarıyla Timsah ucuz yırttı da. O kafaları vurdurmayacaksın yoksa her zaman böyle şanslı olunmaz.

Buna ilaveten Timsah’ın top kayıpları da rakip Sivas’ın çok işine yaradı. Topu kapan Sivaslı oyuncular olması gerektiği gibi kaleye yöneldiler. Bazıları Harun’un becerisi  bazıları Sivaslı oyuncuların beceriksizliğiyle tabelaya yansımadı.

Timsah geçiş futbolunda da başarılı değildi. Özellikle hücuma geçişlerde de sıkıntı yaşadı.  Rakip alanda yine kalabalıklaşamadı.

Dakika 32 Pablo rakip alanda taç kullanıyor. En yakın adam Ertuğrul. Pablo O’na atmak istemiyor; ama kimse gelmeyince Ertuğrul’a atıyor. O da kendi sahasına. Timsahın rakip sahadaki tacı kendi sahasında hazırlık paslarına dönüşüyor. Oyunu bu şekilde rakip alana yıkamazsın.

Gol bölgesinde topla buluşan Delarge’de pek çok pozisyonda yalnız kaldı. Bursaspor’un bu sorunu çözmesi için defans ve orta sahasını biraz daha ileri çıkarması gerekiyor.

Kembo’nun eksikliğini hissetti Bursaspor. Rakip alanı karıştıracak, adam eksiltecek, dripling yapacak biri Bursaspor adına büyük artı olurdu.

Hoca Kubilay’a bu maç forma vermeyi düşünüyorduysa keşke O’nunla başlayıp Delarge’yi sonradan alsaydı. Diğer yandan Samet Aybaba Sivas’ın en iyisi Bifuma’yı neden çıkardı hiç anlamadım.

Tabi bu Bursaspor’a yaradı. Yeşil beyazlılar son çeyrekte rakibin üstüne daha etkili gitmeye başladı.

Ama genel anlamda Bursaspor takım oyunu olarak da bireysel performanslar olarak da çok da başarılı bir performans gösteremedi.

Pablo ve Jorquera’da istediklerini yapamayınca  Bursaspor adına da yapacak çok şey kalmadı.

Her iki takım adına da gollük pozisyonlardaki kötü vuruşlar maçın skorunu belirledi.

Ev sahibi ekip daha etkiliydi. Bu şartlarda Bursaspor adına bir puanla dönmek iyidir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?