USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa ulaşım fakiri

10-10-2017

Bursa ülke ekonomisine yaptığı katkıların karşılığını almayan bir şehir. En büyük ihracatçı sektörlere ev sahipliği yaparken aynı zamanda iyi bir vergi ödeyicisi.
Stadını, kongre sarayını kendi imkanlarıyla yapan bir şehir. Merkezi idare daha gelişmesin diye desteğini esirgediği büyük bir metropol.
Kendi yağıyla kavrulan devletin eser açısından ağırlığının pek hissedilmediği tarihi bir şehir. Bir Konya' ya, bir Antalya' ya ya da bir Kayseri' ye gidin ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.Bursa' ya Yüksek Hızlı Tren getirilmeye çalışılıyor. Ankara-İstanbul hattına bir bağlantı Bursa için yeterli görülüyor. Bursa' dan Ankara' ya veya İstanbul' a gitmek için Osmaneli' ne gideceksiniz. Direkt Ankara' ya gitmeniz söz konusu değil. İstanbul' a zaten pratikte bu şekilde gitmenin manası yok.
Oysa hızlı trenle Osmangazi Köprüsü' nden Sabiha Gökçen' e yada 3. Havaalanına direkt bağlantı yapılmalıydı.
Bu treni kim ne için kullanacak göreceğiz ancak Bursalıların ulaşımına büyük katkısı olmayacağı şimdiden söylenebilir.
Yenişehir Havaalanı yapıldı; Sabiha Gökçen İşletmeci şirketi buradan çalışmak isteyen havayolu şirketlerinin önünü set çekti. DHMİ buradan kalkan uçuşlara destek verebilirdi oysa.
Karayolu kalitesine bakıyorsunuz; kuş uçmaz kervan geçmez kasabaların yol bağlantılarıyla bizim karayolu kalitemizin neredeyse aynı olduğunu görüyorsunuz.
Şehir içerisinde gerçek metro sisteminin kurulmasına ihtiyaç var. Bursa kendi imkanıyla bunu yapamıyor. Nasıl İstanbul, Ankara ve hatta İzmir merkezi hükümet desteğiyle bu yatırımları gerçekleştirdiyse Bursa' nın da buna hakkı vardır.
Ulaştırma Bakanlığı nezdinde bu şehirlerde yatırımlar gerçekleşmektedir. Bu yatırımlara önemli bir katkının Bursa' dan gittiği düşünüldüğünde kan kaybettiğimiz görülecektir.
Bursa kendi sorunlarını çözemezken enerjisi başka yerlere transfer edilmektedir.
Şehir içi ve şehirlerarası hareket kabiliyetimiz gün geçtikçe azalmaktadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?