USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fransız!

30-09-2017

Bursaspor’un oyun şablonu belli. Keşke geniş ve alternatifli bir kadrosu olsa da farklı kombinasyonlar denenebilse. Ama yok. Timsah oyunun merkezine Pablo’yu koyarak oynayan bir ekip.

Pablo sahada yoksa, O’nun özelliklerine en yakın adamla sahaya çıkarsın. Bunu yapmıyorsan buna risk almak falan denmez, fantezi denir.
Böyle fantezi kurarsan da neyse kibarca yazayım “yenilen” sen olursun.

Bursaspor yarım asırı devirmiş kulüp. Başkanlar değişiyor, hocalar değişiyor, futbolcular değişiyor; ama şu geriye yaslanma ve sonrasında gol yeme alışkanlığı değişmiyor.
Bursaspor kadar gol yiyeceği açık açık görülen bir takım daha yok. Ama her nedense bunu asıl görmesi gereken kulübedekiler bir türlü göremiyor.

Maçın detaylarına dönelim…
Çift forvet ile maça başladı Fransız hoca; ama orta saha söylediğimiz gibi rakibe teslim olmuştu bile.
Oyuna ortak olabilecek bir yapı yoktu çünkü merkezde. Orta saha bomboştu. Badu’yu geldiği günden beri eleştiriyorum. Kaçak güreşiyor. Sorumluluk almıyor. Hadi Pablo varken ikinci plandasın. Bu tam maçıydı neredesin arkadaş? Altyapıdan bir genç koysak bu kadar oynar zaten.
Agu ondan daha istekli ve çalışkan; ama O’da sakar ve futbol kalibresi düşük.
Kanatlar da iyi çalışmadı. Delarge ve Kembo’daki bu fizik kondisyon yetersizliğine çare bulunmalı. Zira hiç ilerleme yok. Hatta bu maç daha kötüydüler.
Hücum hattı ise ona keza.
Forvetlerden Stancu’ya bakıyorsun ne koşabiliyor, ne ikili mücadele kazanabiliyor, ne doğru pozisyon alabiliyor. Asist ve gol vuruşu özelliği ise son derece düşük. O özellikleri de zaten 4-5 maçta bir ortaya çıkıyor.

Deniz’e bakıyorsun. İkili mücadele yok, asist yok, kafa topu yok, pozisyon alma yok, gol koklama yok, doğru koşu yok. Herhangi bir olumlu hareket yok; ama 90 dakika sahada kalıyor.

İnsan gerçekten hayret ediyor.

Yani para alıyor falan diye oynatılıyorsa, başka bir görev verin kulüpte parasını alsın; ama bu haliyle sahada olmasın lütfen artık
Takımda fizik gücü eksik, kondisyon eksik. En önemlisi konsantrasyon eksik. Maçlarda bu durum kendini hissettiriyor. Konsantrasyon olmayınca da reaksiyon olmuyor.
Bursaspor kadro kalitesi kendinden iyi bir ekiple deplasmanında kazanamıyorsa beraberliğe oynayabilir; ama kendi ayarında bir takımla oynarken hedefi her zaman üç puan olmalıdır.

Hoca Fransız bunda problem yok; ama asıl camianın bu beklentisine Fransız kalmaya devam ederse büyük problem olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?