USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rehabilitasyon

21-09-2017

Yedek ve genç oyuncuların ağırlıklı olduğu kadro ile maça hızlı bir giriş yapan Timsah Jorquera ve Deniz ortaklığıyla maçın başında iki topu rakip ağlara gönderdi.

Gollerin ardından özellikle Yusuf Erdoğan’ın bindirmeleri dikkat çekiciydi. Ancak attığı paslara arkadaşları asist özelliği kazandıramadı. Yusuf ikili mücadelelerde zayıf kalıyor; ancak boş alanlara doğru koşular yapıyor, o anlarda topla buluşabildiğinde de sürpriz toplar çıkarabiliyor. Fazla kalabalık içine girmeden kendini böyle unutturarak oynadığı takdirde faydalı oluyor.

Diğer kanattaki Joshua John için ise “her zaman ki gibiydi” diyelim yeterli olur sanırım!

Timsah’ın bu maçtaki oyun merkezi Jorquera beynini ve yeteneğini yine paralel kullanarak takımı harika yönetti. Özellikle eski NBA yıldızı Magiç Johnson ve Ronaldinho tarzı pasları ( Rakibi yanıltmak için başka yere bakarak pas verme ) çok estetik. Şilili maçlarda süre almayı hak ettiğini yine gösterdi.

Benzer özelliklere sahip genç Furkan ise biraz şansız bir günündeydi. İstediklerini pek yapamasa da sürekli aradı, pozisyonlar içinde hep yer alma gayretindeydi. Hocası da, taraftar da O’na güveniyor. Tek ihtiyacı olan biraz daha fazla çalışmak.

Tarsus İdman Yurdu zayıf bir ekip. Hadlerini bilerek oynadılar buna rağmen birkaç kez girdikleri pozisyonda Kaleci Muhammet Şengezer başarılıydı. Genç kaleci de bizlere güven verdi.

Sergilediği performans ve hataları nedeniyle taraftarla arası açık olan Deniz Yılmaz için de iyi bir maç oldu. Performansıyla en azından buzları biraz olsun eritti diyebiliriz. Bu şekilde devam ederse problem yaşamaz. Ama daha yapması gereken çok şey var.

Onur ve Ertuğrul da mevkilerinden bekleneni yaptılar. Özellikle Onur’un Yusuf’la uyumu dikkat çekti.

Paul Le Guen’in Tarsus maçındaki kadro rotasyonu oynanan oyun ve alınan skorla özellikle önceki maçlarda görev alamayan oyuncular için adeta rehabilitasyona dönüştü.

Tüm bunlarım mimarı da Fransız Paul Le Guendi. Hoca tecrübesini her şekliyle gösteriyor. Bu da tüm camiaya yansıyor.

Taraftarın da maçın sonlarına doğru Fransız Hoca’ya tezahüratı çok güzeldi ve iyi bir mesajdı.

Saha kenarında güvenilen bir isim demek Bursa’da çok şey demektir.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?