USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Herkesin aklına

16-09-2017

 

Geçen sezonki takımla şimdiki arasındaki kalite farkını camia hissederken, rakipler de net olarak yaşıyor

Paul Le Guen maça yine beklenen  11’yle başladı. Fransız teknik adam maç öncesi tercihlerinde macera aramıyor mantıklı davranıyor.

Rakiple Bursaspor arasında ciddi sıklet farkı olduğu başlama düdüğü ile hissedilmeye başlandı.

Herhangi bir hücum şablonu ve planı gözükmeyen ev sahibi Malatyaspor, bireysel yeteneklerini takım oyunu ile birleştirebilen Bursaspor karşısında Son 15 dakika hariç varlık gösteremedi.

İlk golü bularak öne geçen Bursaspor sonrasında oyunu rölantiye aldı ve rakibin üzerine gelmesini bekledi; ama ev sahibinin öyle aman aman bir hücum gücü olmadığından bu pek gerçekleşmedi.

 Bülent Yıldırım skora çok etki etmediğinden çok konuşulmayacak ;ama skora göre düdük çaldığını o kadar belli etti ki vurgulamadan geçmek istemedim.

Bursaspor’da akın devamlılığı çok gözükmese de, toplamdaki hücum zenginliği bir deplasman takımı için iyi seviyedeydi. Timsah oyunun dengesini hep elinde tutmayı başardı.

Bursaspor’un oyun aklı Pablo kendi dilinden anlayan isimlerle bir araya gelince neler yapabileceğini de yine hatırlattı. Arjantinliyi seneye de devam etmeye ikna etmeli diye her maç yazımda yazmaya devam edeceğim.

Yalnız Başakşehir maçından beri  vurguladığım Badu’nun aynı performansı dikkatimi çekiyor. Müthiş kaliteli bir oyuncu. Özellikle hücuma çıktığında fark oluşturuyor; ancak oyun içinde uzun süre saklanıyor. Daha topla ilişkiye girse, ileri çıksa diye düşünmeden edemiyor insan.

Pablo’yu geçtim, Kembo ve Delarge kadar desek daha iyi anlaşılır sanırım.

Kembo adam eksiltmesi, asistleri göze hoş gelen; ama rakip için çok tehlikeli oyununa devam ediyor.

Delarge de rakip savunmanın dengesini bozan koşularına devam ediyor. Maç başındaki sakatlığına rağmen devam etmek istemesi de çok önemli bir karakter göstergesiydi.

Bursaspor 90 dakika içinde pas trafiğini doğru yönetti. Oyununu hücum bölgesine istediği zaman kurabildi.

Bir ara not olarak da şunu söylemek istiyorum. Pablo ve Kembo biraz erken çıktı. Futbol bu belli olmaz. O yüzden alkışlatma işini maçın dönemeyeceği dakikalarda yapmak daha doğru olacaktır.

Futbol kaliteli isimlerin yanı sıra konsantrasyon oyunudur. Farklı skor nedeniyle yaşanan konsantrasyon kaybı Harun’un kalesinde iki gole neden olsa da Bursaspor istediği skoru rahatça alabildi.

DEV UYANIYOR

Bursaspor iki sezondur rakiplerin ciddiye almamaya başladığı ve bir süredir uyuyan bir devdi;ama artık uyanmaya başladı.

Bu haftaki rakibi ise Galatasaray...

Güçlü bir ekip; ama O’nlar da Bursaspor’daki başarılı günlere geri dönüşün farkında

Gidiş geliş 2500 Km yol kat eden cefakar Bursaspor taraftarının, Malatya’nın yeni stadını inlettiği gibi artık yine “ Uzaklardan bir ses geliyor, Bursasporlular geliyor herkesin aklına…

Takımın performansı kadar 45 bin kişi ile karşılarına dikilen bir Bursaspor’a karşı oynamanın hiç kolay olmayacağını herkes görmeli.

Ve bu hafta, bunu göstermenin tam zamanı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?