USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Öncelik ulaşıma

12-09-2017

Göreve yeni başlayan Emniyet Müdürümüz önceliklerinin Bursa' nın trafik sorununun olduğunu açıkladı. Bu çok doğru tespittir. Birkaç defa burada kaleme aldığımız üzere Bursa' nın en büyük sorunu trafiktir. Emniyet teşkilatının trafiği önceliğine almasının ne önemi var mı diyebilirsiniz. Doğrudur, trafik sorunun olmasının asıl nedeni yetersiz şehir planlaması ve buna bağlı oluşan ulaşım altyapısının yetersizliğidir.
Yolun yok, toplu taşıman yetersiz, otopark sıkıntılı tabi ki trafik problemi yaşayacağız.
Ancak trafik sorununun ağırlaşmasına neden olan ve çözülebilir şeyler yok mudur? Mesela trafikte dikkatsiz araç kullanımı ve buna bağlı olan kazaların önüne geçilmesi durumunda trafikte bir nebze rahatlama olmaz mı ?
Kavşaklarda yavaşlayan trafiği yönlendirerek, trafiği hızlandıracak trafik polislerinin görev başında olması bir kazanım değil midir ? Park yasağına uymayan araçlara yaptırım uygulamak, yolcu indirme-bindirme kuralarına uymayan şoförleri denetim altında tutmak trafiğe nefes aldırmayacak mıdır?
Vatandaşların güvenli ulaşımını tehdit edecek düzeyde terör estiren ancak MOBESE' lerin yerini ezbere bildiği için yakalanamayan trafik canavarlarına bir dur denilmesi hepimiz için faydalı olmayacak mıdır?
Sonuç olarak, Emniyet Müdürümüzün daha ilk günden yaptığı doğru tespitin Bursa trafiğine soluk aldıracağına inanıyoruz. Bu noktada hepimize görevler düştüğünü de hatırlatıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?