USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kobralar!

11-09-2017

 

Öncelikle Alanya maçı sonrası zemin için yetkililere eleştirim olmuştu. Şimdi ise tebrik etmek istiyorum. Gayet güzel olmuş ellerine, emeklerine sağlık.

Bursaspor’a ters gelen ve bu sezona da çok iyi bir başlangıç yapan Akhisar karşısında nasıl bir oyun oynanacağı çok önemliydi. Öyle ya geçen seneden ne kadar farklıyız görmek için çok iyi bir fırsattı.

Mösyö Le Guen sahaya hemen herkesin beklediği ve olması gereken bir 11le çıktı.

Özellike kanatlarda Kembo ve Delarge’yi aynı anda izleyecek olmamız, Eldeki en iyi forvet Stancu’yu da asıl yerinde görmek önemliydi.

Maç başlar başlamaz da Bursaspor oyunu rakip kaleye yıkmaya başladı. Önde basıp rakibi uzun toplarla oynamaya zorlayan Timsah kaptığı toplarla rakip kaleye çok hızlı bir şekilde iniyordu.

Ve geçen seneden farklı olarak bunu kanatlarıyla da yapabiliyordu.

 

GOLarge! ve KEMBO

Delarge ve Kembo eski İngiliz tipi kanat değiller. Yani çizgide gidip gelen orta kesen stilleri yok. Daha çok içeriye kat ederek rakibin savunma dengesini bozuyorlar. Özellikle Kembo vücut hareketleri, çalımları ve feykleriyle rakip savunmacıların başını döndürüyor. Kilit pasları da dikkat çekiciydi. Rakipleri müthiş rahatsız edecek bir oyuncu. Biraz daha antrenman eksiğini giderip kilo da verse çok daha iyi olacak; ama bu haliyle bile çok başarılıydı.

Delarge ise – ki böyle giderse O’na  ‘GOLarge’ diyeceğiz- yine doğru koşular yaptı. Rakip savunmayla iyi boğuştu filelerle de buluşmayı başardı. Siyahi oyuncu katkı sağlamaya devam ediyor.

PABLO DEVAM ETMELİ

Bursaspor’un oyun aklı Pablo, özellikle Badu’nun büyük desteği ile rahatladı. Arjantinli topları istediği gibi dağıtabiliyor, bol bol da pas alternatifi bulabiliyor. Attığı kilit pasların yanında fileleri yine havalandırarak yine sahanın yıldızıydı. Seneye ülkesine döneceğini falan söylemişti; ama ikna edilip devam etmesi sağlanmalı.

HARUN

Takım çıkamıyordu Harun geçen sene takımın en iyisiydi, Bu sene de takım açık oynuyor yine sahanın en iyisi Harun. Açık futbolun böyle bir riski de var tabi; ama herşeye rağmen Harun’la rakip oyuncular bu kadar haşır neşir olamamalı. Harun oyunu dışında takımı sahiplenişi, mücadelesiyle, hırsıyla gerçekten övgüye layık. Hem çok iyi bir kaleci hem de müthiş bir karakter. Bu camianın efsanelerinden biri olmaya doğru ilerliyor.

KARA KOBRALAR

Hadi Harun’u, Pablo’yu falan biliyoruz da Bursaspor özellikle siyahi oyuncularıyla bu yıl gerçekten çok farklı.

Bursaspor, Titi, Ekong, Badu, Agu, Kembo, Delarge'yi adeta kara birer kobra gibi rakibin üzerine salmış durumda.

Geçen yıl elini kolunu sallayarak gelen takımlar bu sene pabucun pahalı olduğunu yavaş yavaş anlayamaya başladılar.

Bursaspor’un bu orta saha ve hücum hattı karşısında açık futbol oynamak kolay değil.

Timsah bu performansını sürdürdüğü her maçta rakipler için büyük tehlike olur.

Karşıdaki takımlar kendi oyunları kadar Bursaspor’un dirençli orta sahası ve hızlı hücum hattı ile nasıl mücadele edeceğini düşünmek zorunda. Öyle geçen seneki Bursaspor yok sahada.

Böyle bir Bursaspor’a herkes o kadar hasret kalmış ki. Gerçekten skordan çok oyun mest etti. Öyle ki golleri geçtim kaçan pozisyonlara “Ah” çekmeyi bile özlemişiz.

TARAFTAR

Çok iyi bir atmosfer oluşturdular. Grupların birlikte yaptığı tezahüratlar kadar ara ara tatlı rekabetleri de atmosferi üst seviyeye taşıdı. Tüm tribünlerin de sesine, yüreğine sağlık. Galibiyette payları büyüktü.

SOYUNMA ODASI

Maç sonu soyunma odası görüntüleri de harikaydı. Yaralı bir kulübü tamir etmek için ilk günden kolları sıvayan Fransız Hoca Paul Le Guen’in futbolcuları ile ilişkisi müthiş ve çok önemli. Takım olmanın temeli hoca, oyuncu kaynaşmasıdır.

Özellikle Şehri, camiayı motive etme adına çok ama çok önemli bir galibiyetti.

Emeği geçen herkese tebrikler, teşekkürler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?