USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yabancı kuralı değişsin!

05-09-2017

 

Dünya ve Avrupa arenasında son derece başarısız, ligde de seyir zevki vermeyen Türk futbolcular,şuan hak ettiklerinin 3-4 katı fazla kazanıyor. Ama beyzadelere! yetmiyor tabii ! Eskiden olduğu gibi hak ettiklerinin 10 katı kazanmak istiyorlar. İşte o aç gözlülerin en önde gelenleri ağlayarak düğmeye bastı. Sonrasında emir de büyük yerden geldi. Dolayısıyla artık boşuna bağırmanın anlamı yok. Biliyoruz ki o yabancı kuralı değişecek.

Madem öyle, başlamışken Türk futbolunun yıllardır bir adım bile ileri gidememesine neden olan bütün yabancı kuralları! Değişmelİ.

 

Mesela…

 

-Batırdığı için kendi kulübünde barındırılmayan hatta yeteneksiz olduğu için kendi aile şirketinden bile uzak tutulan, buna rağmen torpille federasyon başkanı olabilen idareciliğe yabancı Tff başkanı değişmeli.

-Şike sahaya yansımadı diyerek alenen yapılmış şikenin üzerini kapatan, bu nedenle bazı kulüplerin hakkını yiyen kul hakkına bilincine yabancı, insanlık ve adalet karakterine yansımamışidareciler değişmeli.

-Kulüplere hizmet için değil, kendilerine hizmet için gelen dürüstlüğe yabancı bazı kulüp yöneticileri değişmeli.

-Daha fazla para kazanmak uğruna iş bilmez veya kötü niyetli kulüp yöneticilerini aldatan, işe yaramaz oyuncuları kulüplere pazarlayan iş ahlakına yabancı menajerlik anlayışı değişmeli.

-Transfer pazarlıklarında profesyonel, sahada ve özel hayatta ise profesyonelliğe yabancı futbolcu anlayışı değişmeli.

-Sadece üç İstanbul Kulübünün çıkarlarını kollamayı görev sayan, yaşanan olayları kulübün adına göre değerlendiren adalete yabancı federasyon kurulları değişmeli.

-Lige istediği gibi şekil vermek için tetikçi hakemlerini kritik maçlara atayan, asli görevine yabancıMerkez Hakem Kurulu değişmeli.

-Adeta üç ayrıcalıklı kulübün formasını giyerek sahaya çıkana adaletli ve tarafsız maç yönetimine yabancı eyyamcı hakem anlayışı değişmeli

-Reyting kaygısıyla futbola sadece üç malum kulüp penceresinden bakmayı görev edinen mesleki değerlere yabancı sözde ulusal medya anlayışı değişmeli.

-Üç İstanbul kulübü gol attığında kendini yırtan, Anadolu kulübü gol attığında adeta cenaze töreni nakleden objektifliğe yabancı spikerler değişmeli.

-Futbolcu keşfetmeye ve eğitimine yabancı torpille veya vefa denerek göreve gelen altyapı hocaları değişmeli

-Birilerine rant sağlamak için uydurulan, taraftarın stadlardan uzaklaşmasına neden olan Passolig saçmalığını icad eden taraftar ruhuna yabancı kafalar değişmeli.

-İki meşale yaktı diye taraftarı terörist gibi gören, statları kapatan, deplasmanları yasaklayan, futbolda  tribün atmosferinin önemine yabancı kafalar değişmeli.

-Kupa ve başarı peşinde koşup, kendi şehrinin kulübüne sırtını dönüp, başka bir şehrin semt kulüplerine şakşakçılık yapan vefaya, aidiyete kısaca düzgün karakter sahibi olmaya yabancıtaraftarlık anlayışı değişmeli.

 

Ne dersiniz madem değiştiriyoruz, Türk futbolunu dünya futboluna yabancılaştıran tüm bu yabancılıkları değiştirmeye var mısınız değerli ! idareciler?

 

Ama işinize gelmez; çünkü bu durumda vakit kaybetmeden en başta sizlerin istifalarınızı yazmaya başlamanız gerekir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?