USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Boşa gidiyor!

27-08-2017

Beşiktaş takımına karşı topu onlara bu kadar bırakarak maç kazanamazsınız.  Bursaspor topu verdi ve kendi ceza sahası çevresinde alan daraltarak rakibini oynatmamaya çalıştı.

Bu taktikle Beşiktaş takımının pas oyununu ve hücumlarını engellemeyi başardı; ama bireysel hatalar bu kez Beşiktaş’a alternatif şanslar doğurdu.

Aziz Behiç'in performansı  buna en iyi örnekti.

Behiç maç boyu ne beynini, ne ayaklarını kullanabildi ne de adam tutabildi. Bu haliyle “sol beke de transfer lazım” diye mesaj verir gibiydi.

Hücum yönünden son derece zengin bir kadroya sahip olan İstanbul temsilcisini Bursaspor savunmacıları akan oyunda durdurmayı başardı; ama duran toplardaki zaaflar ev sahibi ekibin galibiyetini getirdi. Beşiktaş bilindik pozisyon üretkenliğinde sıkıntı çekti.  

Öte yandan yeşil beyazlılar savunmadan hücuma geçişlerde ön bölgedeki oyuncularının yetersizliği nedeniyle rakip sahaya geçemeden pozisyonları eridi.

 

BU FORVETLERLE OLMAZ

Kontrataklarla rakibini yakalamaya çalıştı. Ancak bu işe en uygun isim olan Delarge ile tek başına olmaz. Hele bu tarz güçlü rakiplere hiç olmaz.

İleride Deniz yılmaz “Ben bu takımın forveti olacak kapasitede değilim” konulu performansını sürdürürken, Stancu da asisti dışında yine yoktu. Ne fizik gücü, ne mücadelesi, ne de koşuları yeterliydi. Sonradan giren Sinan her zaman ki gibi yokları oynadı. O’ndan çok O’nu hala oynatanları eleştirmeli.

 

PABLO’NUN GERİDE NE İŞİ VAR?

Bursaspor’un oyunun merkezi Pablo geriye fazla gelince yoruldu, performansı düştü.

Badu’nun O’na daha fazla yardımcı olması lazım. Pablo gibi gol ve asist özelliği yüksek bir adamın ne işi var kendi sahasında?

Bu haliyle geçen seneden ne fark var? Paslarına asiste çevirecek hücumcular da olmayınca Arjantinli de düştü oyundan. Kreatif bir adam bu kadar yorulmaz.

Bakın cerrahlar elleri titremesin diye ağır yük bile taşımaz. Bu da böyle bir şey ince işler yapabilen Pablo bu kadar yorulmamalı.

 

BADU’NUN PERFORMANSI

Badu’ya döneyim. Ligin ilk maçından beri dikkat ediyorum 90 dakika içinde zaman zaman kaybolan Badu, bu maç kendisinden çok şey beklenmesine rağmen  90 dakika boyunca yoktu. Siyahi oyuncu daha fazla insiyatif almalı. Bu şekilde olmaz.

Özetle sol bek, orta saha, kanatlar, ve forvetin bu kadar düşük performans sergilediği maçta Beşiktaş gibi bir takıma 2-1 kaybetmek normal sonuç.

Barış, Titi sahanın en iyileriydi. 11 futbolcunun 9’u yetersiz hele ki bazıları sahada hiç yoksa Beşiktaş gibi komplike bir takıma kaybetmeniz doğal.

Hele birde buna Hoca formsuzluğu eklenince gayet normal oluyor.

Delarge eğer kendisi “beni değiştir” falan demediyse Sinan’ın girmesinin izahı yok.

Sinan Bakış, Bursaspor’u geçtim Yeşil Bursa’da bile oynayacak düzeyde değil.

 

NEDEN?

Aklıma takılan bir şey var daha var. 2-1 mağlupsun maçı almak için çaba göstermiyorsun?

Hani bu maçın taraftar için manevi önemini biliyorlardı!

Bunun kondisyon yetersizliğine bağlamamız gerekiyor sanırım. Yani öyle olmalı!

Yoksa 2-1 skor tabeladayken Bursaspor böyle oynamaz, oynayamaz, hakkı yok.

Bu şekilde kaybetmeyi Bursa şehri kabullenmez.

TRANSFER

Kaybetme demişken her kayıp 2 milyon TL demek. Transferde 300-500 bin hesabı yaparken iki hafta da 4 milyon kaybettik. Bursaspor kanat ve forvet hattını kaliteli isimlerle takviye etmezse yaptığı diğer transferler de boşa gidecek, gidiyor da. 

Artık lütfen üçe beşe bakmadan şu transferi bitirin artık!

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?