USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa, batı bölgesine toplu taşımayı acilen planlamalıdır

22-08-2017

Bursalıların en büyük sorunu trafik olarak karşımıza çıkmaktadır.İnsanların bir araya geldiği zaman konuşulan ilk konu şehrimizde yaşanan ulaşım sorunu olmaktadır. İvedi olarak bir şeyler yapılmazsa Bursa'nın kısa sürede yaşanamaz hale geleceği ortadadır.
Her yıl 50 bin civarında nüfusu artan ve şiddetli bir sanayileşme baskısını yaşayan şehri yönetmek kolay değildir ancak yapılacak şeyler hala vardır.
Şehrin batısı en hızlı büyüyen bölgesidir. Kayapa- Görükle- Hasanağa- Akçalar- Badırga' nın gelecekte şehrin üretim merkezi, haliyle nüfusun yoğunlaşacağı bir bölge olacağını biliyoruz. Şu an ki planlamalara göre önümüzdeki süreçte bu bölgede binlerce işletme devreye girecek ve yüz binlerce insanımız yaşamaya başlayacak.
Peki bu kurulmakta olan yeni bölgeden şehre ulaşım nasıl olacak? Üretilen ürünler, hammaddeler, çalışanlar nasıl hareket edecek?
Çok ciddi bir planlama ihtiyacıyla karşı karşıyayız? Devasa bir toplu taşıma yatırımına ihtiyaç duyulmaktadır. İlk olarak ta bu yatırımın acilen planlanması gerekmektedir.
Yerel yönetimler bu konularda ne düşünüyor bilemiyoruz? Bugün herkes oluşan emlak hareketinden memnun peki yarın ne olacak?
Ayrıca yapımına geçen aylarda başlanan İzmir- Bursa otoyol etabında gişelerin Badırga' dan sonra planlanması gerekmektedir. İlerde yüzbinlerce Bursalının şehre giderken ücret ödemesi pratikte mümkün değildir. Benzer durumun İzmir' de söz konusu olduğunu ancak sonrasında hatadan dönüldüğünü yaşayarak gördük. Bursa gelişiyor, Bursa' nın batısıysa çok hızlı gelişiyor. Bu umudun geleceğe taşınması için ulaşım problemleri ortadan kaldırılmalıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?