USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Takviyesiz olmaz

20-08-2017

Önce zeminle başlayalım.

Sahanın bu hali hibrit çimin henüz ekilememesiyle falan alakalı değil.

“Eski çimin kökleri kısaydı ondan kalkıyor” deniyordu. “Yeni kökler daha uzun ve sağlam “olacak açıklamaları vardı. Peki bu zeminin hali ne? Geçen yıldan bile kötü. Keşkül gibi saha olmuş.

Bu sezon bu sahada nasıl bitecek? Lig başladı nasıl düzelecek bu saha?

En iyisi maça dönelim zira sorumlularda yüz surat hacı murat!

İlk ve ikinci yarıdaki Bursaspor’u arasında çok fark vardı. Bunun nedenlerine kısaca değinmek istiyorum.

Ev sahibi Bursaspor hücum gücü iyi; ama defansı kötü Alanyaspor karşısında maça orta saha üstünlüğünü ele alarak başladı.

Yeşil beyazlılar hem rakibe önde bastı hem de pas oyununu tercih etti. Tüm oyuncular gelişi güzel pas atmama gayretindeydi. Pablo’yu kilitleme planı ile etkili markaj uygulatan Susiç, dikine oyunu tercih eden Badu’yu hesap edememişti. Hücum gücü zayıf Bursaspor etkili orta sahasıyla Alanya kalesine inmeye çalışırken, güney temsilcisi de Harun’u boş bırakmayacağını gösteriyordu. Bursaspor boş alan bırakmayıp, baskı da yaparak rakibi uzun oynamaya zorladı. Bu sayede Timsah daha çok top kaptı. Ama rakip kaleye kalabalık bir şekilde gidemedi.

Bursapsor 2-0’ı yakalamıştı, farkı daha da açabilecekken ikinci yarıda anlamsız bir şekilde durdu. Rakip de bunu hissedince gelmeye başladı.

Timsah’ta Badu sağbeke geçince yeşil beyazlılar savunmadan hücuma geçişlerde zorlanmaya başladı. Zaman zaman olgunlaşan ataklarında ise Kubilay yetersiz kaldı. Genç oyuncu bu haliyle Bursaspor’un forvet yükünü çekecek kapasitede değil. Duracağı yeri bilmiyor, yani golü koklayamıyor. Fizik gücü zayıf ayakta duramıyor, son vuruşları da kötü. Oynadığı sürece takım adeta eksik gibi. Ama oynamadan da gelişemeyeceğine göre, oynayacağı bir yere göndermekte fayda var. Bu her iki taraf içinde iyi olur. Bursaspor’un gerçek ve kaliteli bir  forvete ihtiyacı var.

Stancu zaten bilindik performansının çeyreğini bile gösteremiyor. O da ayrı bir alem.

Josua John bazen tehlikeli işler yapabiliyor; ama genel performansı yetersiz. Saçma sapan işler de çok yapıyor.

Aziz Behiç bildiğimiz gibi .Hızlı ama zeki değil, bu maç çok aksadı. Sağ bek Barış süre aldıkça olacak gibi duruyor. Daha iyi bir isim olursa hayır denmez; ama en kötü bir yedeği olmalı.

Pablo ise yine gemisini kurtardı. Pres ve baskıyla zaman zaman etkisiz gibi gözükse de 1 gol ve 2 asistle görevini yine yaptı. Usta oyuncunun yanına kaliteli ayaklar verilince O'nun da performansının nasıl arttığını gördük. Hele iki kaliteli kanat ve forvetle Pablo bu yıl şov yapar.

Oyuna sonradan giren Delarge’nin golde yaptığı koşu ve son vuruşu özlediğimiz türden enstantanelerdi.

Hem maçı kazandırdı hem de isabetli bir transfer izlenimi verdi.

İsabetli transfer derken çok eleştirdiğimiz yönetimin hakkını verelim Bu seneki transferler gerçekten nokta atışı. Gerçi geçen seneki oyuncuların yerine kim gelse oynar o ayrı konu.

Neyse İşte o nokta atışlarından forvet, kanatlar ve sağbeke de ihtiyaç var.

Başkan Ali Ay Bu başarılabilirse çok farklı bir Bursaspor izleriz.

Aksi takdirde, diğer rakipler Alanyaspor gibi zayıf defansa sahip değil.

Hücum gücünüz ne kadar zayıfsa maç kazanma şansınız da o kadar azdır.

Bu hücum hattıyla çok zorlanırız. Mutlaka takviye yapılmalı.

Son olarak 1 haftadır gece gündüz pankartlar yazan, bu maça hazırlanan taraftar gruplarının emeğinin de hakkını vermek gerekiyor. Görsel şovları ve maç içindeki destekleriyle görevlerini yine yaptılar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?