USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Forvet de lazım

12-08-2017

Geçtiğimiz sezon üst düzey bir performans sergilemiş, bu sezona kadrosunu takviyelerle daha da güçlendiren, lig öncesi Avrupa arenasındaki performansı ile lige hazır olduğunu gösteren İstanbul ekibi Başakşehir ile travmatik bir sezonu geride bırakan yeni hocası ile yeni bir kadro yapılanmasına giren; ama transferini tamamlayamayan ve lige de henüz  hazır olmayan Bursaspor karşılaştı.

Bu tabloya baktığımızda ev sahibi tabi ki maça favori olarak başladı.

Bursaspor’un bu durumda yapması gereken ise doğru futbol oynamaktı.

Peki bu maç için doğru futbol neydi?

Öncelikle rakibe boş alan bırakmamak, rakibin orta saha ve pas oyunundaki  etkisini azaltmak ve mümkün olduğu kadar kaleden uzak tutmak.

Bursaspor bunları maç içinde büyük ölçüde başardı.

Gol pozisyonu da bu tarz bir handikapla gelişmedi.

Timsah’ı mercek altına aldığımızda gözümüz tabi ki defans ve orta sahaya yapılan takviyeler üzerindeydi.

Atletik bir takım kurma hedefi ile transferi şekillendiren Pau Le Guen, Titi, Ekong. Agu ve Badu ve Barış Yardımcı tercihlerini kullanmış, ligin ilk maçıyla birlikte sahaya da sürmüştü.

Yere daha sağlam basan, koşu kaliteleri ve fizik güçleriyle defans ve orta sahaya yapılan takviyeler bu anlamda doğru tercih izlenimi verdi.

Oyunlarına baktığımızda ise görevlerini büyük ölçüde yaptılar. İlk maç olması nedeniyle çok net ifadeler kullanmak doğru olmaz.

Ama şunu mutlaka vurgulamak lazım orta saha ve hücum hattı bu kadar etkili bir rakibe karşı gol harici pozisyon vermemek başarıdır.

Diğer yandan pozisyon vermeyen Bursaspor, pozisyon da bulamadı.

Bunun nedeni zaten hepimizin malumu.

Geçen yılı kanatsız geçiren Bursaspor yine kanatsız olarak sahadaydı. Hepsini toplasanız bir forvet etmeyecek gol ayakları zaten ayrı bir problem.

Paul Le Guen değişiklikleri biraz daha erken yapsaydı belki pozisyon zenginliği Bursaspor adına artabilirdi. Fransız hoca bu anlamda biraz gecikti.

Bursaspor acilen kanat transferlerini bitirmeli; ama forveti de ihmal etmemeli.

Zira yeşil beyazlılara kanatlar kadar adam gibi bir golcü lazım.

Doğru dürüst ayakta bile duramayan Kubilay ve Stancu ile bu sezon bitmez.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?