USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Terör melekleri

01-08-2017

Hukuk devleti, cumhuriyetin temel niteliklerinden biri olarak kabul edilir. Bu kavram, çağdaş demokratik rejimlerin temel unsurudur.
Hukuk devleti kavramı ile, devletin eylem ve işlemlerinin hukuk kurallarına uygun olarak yürütüldüğü bir yönetim sistemi ifade olunur.
Öğretide 'hukuk devleti' ibaresi; 'polis devleti' ya da 'terör devleti' kavramlarının karşıtı olarak kullanılmaktadır.
Vatandaşların uyruğu olduğu devlete karşı güven duymaları ve kişiliklerini özgürce koruyup geliştirmeleri, ancak böylesi bir güvence ve özgürlüğü sağlayan hukuk devleti sisteminin varlığı ile sağlanabilir.
Yasama, yürütme ve yargı organlarından oluşan hukuk devletinde, bu erklerin hukuka bağlı olmaları gerekir.
Terör devleti ise, cebir ve şiddet kullanarak; baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle, diğerleri yanında özellikle cumhuriyetin temel niteliklerinden biri olan 'hukuk devleti'ni ve temel hak ve özgürlükleri yok etmeyi amaçlar. Bu anlamda terör devleti bu amacını ya kendi ülkesinde ya da bir başka ülkede veya her ikisinde birden gerçekleştirir. Bunun için demokrasinin vazgeçilmez unsurları askıya alınır, terör örgüleri kurulur, kurdurlur ya da onlara yardım etmek suretiyle gerçekleştirildiğinde, yönetimden sorumlu olanlar hakkında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma yapılmaz.
Nitekim günümüzde silah üreticilerinin karanlığında yürüyen Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD), dinsel ve ekonomik sebeplerle terör örgütlerinin yapılanması dahil, silah, malzeme, eğitim ile insan unsuru temin ettiği, Federal Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi pek çok Avrupa Birliği ülkesinin dinsel ve ırkçı sebeplerle terör örgütlerine konaklama dahil olmak üzere diğer konularda da yardım ettiği duraksama konusu olmasa gerekir( Örneğin, DEAŞ, PKK, PYD ve FETÖ gibi terör örgütlerine).
Konu ile ilgili anılan devletlerin yetkililerinin açıklamaları (ikrarları) ve bu devletlerde kurulu kurum ve kuruluşların faaliyetleri, gelecek dünya düzeninde, bu devletlerde güvenle ve özgürce yaşamayı özler hale getirmektedir.
Kim ister, bu devletlerin yarınlarda sağa sola dağılmış kelebekler gibi olmalarını!
Kim ister, bu devletlerde yaşayanların gözlerini korku bürüyeceğini!
Kim ister, bu devletlerin uyruğundaki vatandaşların yüzlerinin kapkara kesilmiş halde, diğer devletlerin vatandaşları önünde ezik duruşunu!
Kim ister, Sodom ve Gomore gibi olmayı!
Elbette, kibirlendikçe kibirlenenlere, yükselmek üzere batanlara tarih tanıklık edecektir. Artık dünyamızda; haklı pek çok eleştiriye açık olan ülkemizdeki hukuk devletinde güvende olanlar; anılan terör devletlerinin güvende olmayan vatandaşlarına nazaran, yeni bir dönemi ve düzeni gelecekten umutlu ve özgürlüğü tadarak yaşamaktadırlar.
Güç ve saltanata köle terör devletleri için, cumhuriyetin nitelikleri birer araç olmakta, insanlık ise, sessizce haykırmakta; 'keşke özgür ve güvende olsaydım, bu değerler için savaşsaydım'!
Esenlikler ve en içten saygılarımızı sunarız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?