USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yazıklar olsun!

27-07-2017

MADENCİLER: Yerin 900 metre altında, birçok insanın 2 dakika bile duramayacağı bir ortamda her gün 10 saat kan ter içinde yüksek ölüm tehlikesi ile çalışıyorlar. Aldıkları ücret 2 bin Türk Lirası

 

ÇÖPÇÜLER: Her gün, her türlü pislik ve mikrop içinde yaşam alanlarımız ve insan sağlığı için çok ama çok önemli bir iş yapıyorlar. Aldıkları ücret 2 bin Türk Lirası

 

DERİ İŞÇİLERİ: Dünyanın belki de en kötü kokularının içinde her türlü haşere ve mikropla birlikte çalışıyorlar kazançları asgari ücretin biraz üstü

 

TEKSTİL İŞÇİLERİ: Kulakları sağır eden bir gürültüde günde 10 saat çalışıyorlar. Aylık ellerine asgari ücret veya biraz üstü geçiyor.

 

İNŞAAT İŞÇİLERİ: 40 derece sıcakta veya kışın eksi derecelerde ölüm tehlikesi ile binalarda çalışıyorlar.

Aldıkları ücret günlük 70-80 lira yevmiye.

Çok daha başka sektörlerde ve özellikle ağır sanayide çalışanların aldıkları maaşlar 2 bin Türk Lirasını geçmiyor.

 

ASKERLER-POLİSLER: Hedef konumundalar, namlunun ucunda yaşıyorlar.  Ellerine geçen 3-4 bin lira civarı.

Yıllarca okuyup doktor, mühendis, profesör, hakim, savcı , avukat olabilen kişilerin ellerine aylık 4-5 bin TL ancak geçebiliyor.

Bir çok meslek grubundan daha yüzlerce örnek verilebilir.

 

Peki ya futbol camiası ne durumda?

 

FUTBOLCULARHaftanın 5 günü günde 1,5 saat antrenman ve senede 30 maç oynayıp yukarıda saydığım meslektekilerin toplamının hayatı boyunca kazandığını bir yılda kazanabiliyorlar.

Bakın tekrar ediyorum hepsinin toplamının hayatı boyunca kazandığını bir yılda elde ediyorlar.

Bu durum normal değil.

Tamam yaptıkları iş popüler ve bu saydığım mesleklerden farklı; ama aradaki uçurumda bu kadar olmamalı.

Popüler işlerde maddi imkanlar tabi ki daha iyi olur. Toplum önündeki sanatçılar, sporcular tabi ki daha iyi kazanabilir; ama bu kadar da değil.

İpin ucu iyice kaçmış durumda.

Yaptıkları işle dünyayı falan kurtardıkları yok, insanlığa büyük bir hizmet de denemez. Alt tarafı bir oyun oynuyorlar sonuçta.

En son yaşadığımıza bakalım…

 “Hadi koçum, aslanlarım” dan öteye geçemeyen hocalık yeteneği ile yılda 15 milyonu cebe indiren Fatih Terim, işinin hakkını verememesinin yanısıra, makamına yakışmayan davranışlarını da iyice abartınca işine son verildi.

Sinyor! çalışmadan 1 yıllık alacağı olan yaklaşık 15 milyon lirayı cebine indirip gitti!

O ve O’nun gibilere bunu yapma hakkı veren, böyle sözleşmeler yapan futbolu yönetenler kimin parasını kime veriyorlar farkındalar mı acaba?

Verene de alana da yazıklar olsun.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?