USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Formalar ve diğer konular

15-07-2017

Forma tanıtımı geçmiş senelere göre biraz daha erken tarihte yapılabildi. Ama olması gereken en geç haziran ortalarında bir tarihtir.

Yer seçimi olarak Timsah Arena iyi düşünülmüş.

Ancak organizasyonun ise her yerinden yine amatörlük akıyordu. Sunum, mankenler, seyirci düzeni ve akış yetersizdi. Bu konuda kimseyi rencide etmemek adına çok detaya girmeyeceğim; ama marka değeri adına bu işlerin daha profesyonel yapılması gerekiyor.

 

BURSASTORE MAĞAZASI

Timsah Arena’daki Bursastore mağazası  büyütülmeli. Bu tip günlerde ve maç günleri çok yetersiz kalıyor. Üstelik büyütmek için imkan da var. Lansman sonrası alışverişe girdim bunalıp çıktım ve bugüne erteledim. Bunu yapan pek çok kişi de oldu. Çünkü gerçekten kalabalıktan ürünlere ulaşmak imkansızdı.

Diğer yandan AVMlerde İstanbul ekiplerinin mağazaları varken Bursastore olmaması resmen ihmalkarlık. Müşteri hep ayağımıza bekleniyor. İnsanların  ayağına da gitmek gerekiyor. Bursa’daki avmleri ayda en az 2-3 milyon insan geziyor ve o potansiyelin karşısına Bursaspor ürünlerini koyamıyoruz !

Bunun ticarette izahı ihmal veya iş bilmemektir.

 

FORMALAR

Yeni sezon formaları hayallerimizdeki gibi olmasa da son yıllarda yapılanlardan çok daha güzel olmuş.

Taraftarın önemli bir kesiminin sevdiği Celtic modeli, bu yılın modası kamuflaj desenlerinin uygulandığı model, düz beyaz ve farklı bir çubukluyla karşılaştık. Bursasporluların yine çok sevdiği Ajax modeli ve açık ve canlı tonlu düz bir yeşil de olsa taraftarların tamamının beklentisi karşılanmış olurdu.

Yine de az önce ifade ettiğim gibi son yılların en güzel model seçimi olmuş,

Tebrik ediyorum.

 

TİŞÖRT MODELLERİ

Tişört modelleri ile ilgili eleştirimi tekrarlamak istiyorum.

Ne çeşit sayısı nede sunulan modeller tatmin edici.

Tişört, forma, swit, şapka ve mont gibi ürünler kulüp mağazalarından en çok satan ürünlerdir. Daha kaliteli, daha çok çeşit ve güzel modeller tasarlanmalı.

Şuan ki ürünler kesinlikle çok yetersiz.

 

ANTRENMAN ÜRÜNLERİ

Antrenman ürünlerinin armasız olarak sunulması sanırım arma basımı yetişmediğinden olsa gerek diye düşünüyorum. Vitrine çıkılan bir organizasyona bu şekilde yer almak büyük hata.

 

BURSASPOR TV

Tanıtımı canlı yayınlayan Bursaspor Tv ile ilgili pek çok eleştiri sosyal medyada yer aldı. Forma tanıtımını binlerce kişi ekranları başından izledi. Kulüp ürünlerinin tanıtıldığı bir organizasyonu kulüp TVsinin hakkıyla aktaramaması enteresan. Kendilerini yerel medyaya rakip olarak görmekten vazgeçip asıl işlerine odaklanmalılar.

 

BTSO

Başkan İbrahim Burkay Özlüce’ye gelerek 20 bin kombine alacaklarını ifade etti. Stat ismi ile ilgili de desteği bekleniyor tabi ki. Kendisinin kent markalarına karşı hassasiyetini biliyoruz. En önemli markası Bursaspor ise daha çok desteği hak ediyor. Kombineler ile ilgili şunu da ifade etmek istiyorum. Teksas ve Maraton tribünleri zaten kombinelerini büyük ölçüde satıyor. O yüzden Sayın Burkay Batı tribünü ve Kuzey kale arkasından yani boş kalan yerlerden kombine alımı gerçekleştirmeli. Yani 20 bin şart değil. Ayrılan bütçe, boş kalan bu tribünleri doldurmak için kullanılmalı. Zaten dolan tribünlerin kombinesini almanın bir anlamı yok. Tabi ki sadece Bursasporluların eline geçmesi için bir çalışma içerinde de olunması da çok önemli.

 

TRANSFER

Gelelim reytingi en yüksek konuya yani transfere…

Bu formaların içini doldurmak için kaliteli transfer şart.

Küme düşmekten son anda kurtulmuş bir kadronun %90’nın değişmesi gerekirken o %90’ı aynen yerinde duruyor!

Yönetimdeki bu rahatlık gerçekten çok fazla.

Kampa sadece üç takviye ile gitmek kabul edilebilir gibi değil.

Paul Le Guen şuan “kadrodan memnunum” falan diyor ama lig başlayınca hiç de memnun olmayacaktır.

Bu şehir bu topçuların kapasitesini gördü.

Papağan gibi tekrarlamaktan bıktık sağ ve sol açık, 6 ve 8 numara, sağbek ve mümkünse Necid’i gönderip daha iyi bir golcü mutlaka alınmalı.

Başkan ve yönetim “İdare ederiz” diye falan düşünmeye sakın kalkmasın

Bu işin şakasının olmadığını geçen sene gördük. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?