USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ünitimsah

21-06-2017

Camiada yaşanan bazı olumsuzluklar yüzünden güzel şeylerden bahsedemez olduk. Büyüklüğümüze orantılı dertlerimiz olduğu gibi büyüklüğümüze orantılı güzelliklerimiz de var. Biraz onlardan da bahsetmeliyiz.

İki binli yılların başıydı İstanbul şampiyonluk yaşamış kulüplerinin üniversiteli taraftarları bir araya gelerek oluşumlar içine girmişlerdi.

Tabi Bursasporlu üniversitelilerden de kendi adıma böyle bir beklenti içine girmiştim ki çok çabuk reaksiyon vererek yanılmıyorsam 2002 gibi “Ünitimsah” adı altında bir araya gelmenin temellerini attılar.

20-25 kişi ile yola çıktıkları bu yolda şimdilerde binlere ulaştılar.

Kendilerini pek tribün grubu olarak nitelemeseler de yaptıkları değişik organizasyonlarla tribün gruplarından hiç de geri kalmıyorlar.

Okullarında yaptıkları Bursaspor’la ilgili sosyal faaliyetlerin yanında birde direk takıma verdikleri sinerji var ki bu özellikle futbolcular için, kulübün imajı ve büyüklüğü adına çok önemli.

En bilinen faaliyetlerinde bahsedelim…

İstanbul’un üç şampiyonu gittikleri şehirlerde törenle karşılanırken,

Bursaspor deplasmana gittiğinde taraftarını eskiden sadece statta görürdü.

Ünitimsah var olduğundan beri bu değişti. Yeşil timsahlar artık her şehirde taraftarı olan diğer şampiyon kulüpler gibi daha kente gelişte meşalelerle karşılanır oldu.

Bu Bursaspor’un gittiği her şehirde yaşanıyor ve Ünitimsah üyelerinin organizasyonu ile gerçekleşiyor.

Belki de ceplerindeki son parayı meşaleye maç biletine veriyorlar. Sırf Bursasporları kendini yalnız hissetmesin diye.

Bizler Bursa’da takımı uğurlarken futbolcuların gittikleri yerde boynu bükük kalmayacağından eminiz çünkü biliyoruz ki Ünitimsah var.

Bulundukları yerde Bursaspor’a negatif bakan bazı kişilerle sorunlar yaşadıklarını mücadeleler verdiklerini de biliyorum. Ama yılmadan Bursaspor bayrağını dalgalandırıyorlar.

Yurt içi ve yurtdışı dahil 70’e yakın temsilcilik üyeleriyle bulundukları yerlerde yaptıkları organizasyonlarla Bursaspor ruhunu büyüklüğünü hissettiriyorlar.

Üniversiteyi yeni kazanan Bursasporlularla hemen temasa geçip içlerine alıp yabancılık çektirmiyorlar.

Deplasmanlarda Bursa’dan yola çıkan taraftarların yanında yurdun dört bir yanından maçın oynanacağı şehre akın edişleri, insanın içini kaynatırken, tribüne astıkları temsilcilik isimli pankartları, tribündeki destekleriyle ile hem göze hem kulağa hitap ediyorlar.

Geçmiş yıllarda Atatürk Stadı Maraton tribüne astıkları efsane pankartlar da hala hafızalarda.

Gerek tribündeki emekleri, gerek Bursaspor’a değer katan birçok sosyal faaliyetleriyle camiaya güven veriyorlar.

İleride patron, doktor, işletmeci, mühendis, öğretmen, finansçı  aklınıza gelebilecek her sektörde Bursaspor’a fayda sağlayacaklar.

Evet Ünitimsah öncesi de üniversite mezunu Bursasporlular vardı; ama bu şekilde bir çatı altında olmadıklarından normal bir taraftardan fazla katkıları olmuyordu.

Ünitimsah çatısı altında bir araya gelindiği andan itibaren her geçen gün artan bir enerjiyle Bursaspor’a değer katar oldular.

Geleneksel iftar yemeklerinde Unitimsah Başkanı Cem Tunçbilek ile kısa bir sohbetim oldu.

“Bundan sonra çok daha organize olacağız, çok daha büyüyeceğiz. Üyelerimizin Bursaspor’a faydalı şekilde konumlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bundan güzel bir şey olabilir mi? Bir sürü aydınlık, genç, zeki ve Bursasporlu beyin Bursaspor’un bir ucundan tutacak.

Deplasmanlarda takımı karşılarken yaktıkları meşaleler sadece takımın değil, tüm camianın önünü aydınlatıyor.

Var olun çocuklar Bursaspor’un geleceği sizlere emanet…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?