USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yönetime çağrı!

19-06-2017

Sportif Direktör, transfer, gönderilecek futbolcular ve hoca konuları tabi ki şuan en önemli gündemimiz. Bizim adımıza takip edip bu kez hata yapılmasın diye dua etmekten başka çare yok.

Kendi adıma bu kez doğru tercihler olsun da ne zaman olursa olsun modundayım.

Bu konular dışında önemli olan ve daha öncede dikkat çektiğim bir konuya tekrar dikkat çekmek istiyorum.

Stadta çimler hibrit oluyor. Bunun yanında kafa inşaatı yavaş da olsa ilerliyor. Bittiğinde Türkiye’nin en güzel stadı olacağı kesin.

Tek tip devlet işi statların yanında farkı iyice ortaya çıkacak. Gecikmesi ve kötü geçen iki sezona denk gelmesi nedeniyle insanlar Timsah Arena’ya soğuk baksa da tam randımanla kullanabildiğimizde yıldız bir oyuncu kadar maçlarda takıma katkı sağlayacaktır.

Takıma destek, hakeme ve rakip oyunculara baskı açısından harika bir mimariye sahip Timsah Arena’nın avantajını iyi kullanmak, stadı doldurmakla mümkündür.

Bunun için de kombine fiyatlarını düşük tutmak önemli. Bizim taraftarımız için bilet fiyatlarının düşük olması önemli bunu daha önce defalarca dile getirdik.

Yönetimde bu şekilde bir düşünce olduğunu Bursa Hakimiyet yazmış.

Düşük kombine fiyatlarıyla dolu oynayacağın maçları kazanarak zaten büyük paralar kazanırsın.

Bir galibiyet 2.2 TL gelir getiriyor. Stadın ne kadar dolu, tribünün ne kadar etkili olursa maç kaybetme ihtimalin o kadar azalır. Arada istisnalar olabilir; ama genel anlamda dolu stat maça 1-0 önde başlamak demektir.

 

TEK RENK TRİBÜN

Tabi ki dolu stadın yanında görsellikte önemli.

Tribündeki taraftarların ana renk olan yeşille  -açık ve canlı bir yeşil - rakibin karşısına dikilmesi muhteşem bir görüntü oluşturacaktır. Bunun içinde kulüp kombine alanlara fiyat ilavesiyle forma veya güzel bir yeşil tişört verebilir.

Tabi taraftar grupları da tribünlerin tek renk olması için öncü ve yönlendirici rolünü üstlenmesi çok iyi olur.

Özetle yemyeşil ve 40 bini aşkın bir kalabalığın karşısında mücadele etmek rakipler için kolay olmadığı gibi hakemler içinde kolay olmaz.

Tabi bu atkı kültürü gibi gelenek haline gelmeli. Maça gidenler yeşil dışında bir renk giymemesi gerektiğini bilmeli.

Bu atmosfer hakkıyla oluşturtulabilirse en az 3-4 maçı stat avantajıyla alınır.

 

DEPLASMAN TRİBÜNÜ

Öncelikle kapasitesi yanlış hesaplanıyor. Localar, basın, şeref trbünü, ve güvenlik için ayrılan alanlar düştükten sonra kalan saynının %5’i verilmeli. Bu da 1800-1900 civarı yapıyor. Bu sayıdan fazla deplasman tribününe bilet ayrılmamalı.

O tribün ile bir diğer önemli sıkıntı da şu.

Resme dikkatli bakın lütfen…

Sahaya uzak olsun diye taraftarın isteği ile yukarıda konumlandırıldı. Ancak bu kez de güvenlik nedeniyle alt ve yanları boş bırakılıyor. Bu nedenle de deplasman tribünü kapasitesinden daha fazla yer boş kalıyor. Bu ekonomik anlamda da büyük kayıp ve stadın dolacağı maçlarda daha az Bursaspor taraftarının stada girmesi demek.

Peki çözüm ne?

Deplasman tribünü yukarıda ifade ettiğim kapasiteyle yukarıdan aşağıya doğru uzatılmalı.

Bu sayede yan taraftan 2 bin kişilik yer daha Bursaspor taraftarlarının kullanımına geçer.

Uzunlamasına olan deplasman tribünde de rakip seyirciler çok da iyi koordine olamazlar.

Tabi saha ile aralarına kırılmaz 4-5 metrelik bir cam da konmalı.

 

TEL ÖRGÜLER VE GÜVENLİK UYGULAMASI

Tel örgülerin kaldırılması gerektiğini ifade ederken bir de tribünlerin alt sıralarını kapatıp emniyet güçlerini oralara yerleştirme uygulaması başladı. Buna da son verilmeli. O stat seyirci sahaya yakın olsun diye bu mimariyle yapıldı. Bu uygulama seyircinin konforunu da, taraftar avantajını da düşürüyor.

Yönetimin emniyet ile görüşüp bu uygulamaya son verdirmesi lazım. Çünkü hiçbir yerde böyle bir önlem yok.

 

STAT İÇİ KÖTÜ GÖRÜNTÜLER

Bir de stat içinde hoş görünmeyen duvarlar var.

Kale arkaları ile locaların birleştiği kısım ve maratonun kale arkaları ile birleştiği yerler çok çirkin duruyor. Oralara da doğru bir proje veya  bir makyaj şart.

Takımın vitrine çıktığı, kulüp markasını en iyi şekilde temsil eden, en önemlisi maç kazandıran bir stat haline dönüştürmek için Timsah Arena’nın küçük dokunuşlara ihtiyacı var.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?