USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tıpkı!

06-06-2017

Şehrin en önemli markası Bursaspor ile şehrin genel sorunlarının birbirine paralel benzerlikler içinde olması ne kadar da ilginç!

 

Şöyle biraz bakalım mı ne dersiniz?

 

Bursaspor’u yönetenler tıpkı kenti yönetenler gibi faaliyet gösterdikleri alanlarda donanımsızlar, işi bilmiyorlar, vizyoner değiller. “Ben yaptım oldu” kafasındalar.

Şehre yakışmayan göz zevkini bozan Doğanbey projesi tıpkı kulübe yakışmayan, uymayan futbolcular, yöneticiler ve profesyoneller gibi.

Bursaspor’un bitmeyen stadı ve pek gündemde olmasa da yarım bırakılan tesisleri tıpkı şehirde uzadıkça uzayan diğer belediye projeler gibi.

Şehrin büyük bölümünü oluşturan çarpık yapılaşmış semtler ve şehrin her yerinde kitlenen trafik tıpkı karmakarışık, plansız bir kulüp yapısı içindeki Bursaspor gibi.

Yol kenarlarından alınan haksız ve anlamsız otopark paraları tıpkı transferlerde menajerlere ödenen anlamsız ve abartılı paralar gibi

Yıllardır Bursaspor’u arka plandan yönetme heveslisi olanlar sorunu tıpkı Uludağ’ı, Ankara’dan yönetme heveslisi olanlar sorunun bir türlü çözülememesi gibi.

Bursaspor’da gereksiz ve şişirilmiş personel sayısı, tıpkı belediyedeki aşırı artan personel ve onlara sağlanan ekstra imkanlar gibi

Bursasporluluk ruhuna, duruşuna uymayan bazı görevlendirme ve düzenlemeler tıpkı tarihi yapılardaki pek de aslına uygun olmayan düzenlemeler ve restorasyonlar gibi.

Siyaset ve başka kaygılar nedeniyle tepkisiz kalınan kentsel yanlışlar tıpkı Bursaspor’da da görmezden gelinen, üstü örtülen yanlışlar gibi.

Bursaspor’u takip eden medyanın bir bölümü, tıpkı belediyenin yanlış icraatlarını, reklam pastasını kaybetmemek için görmezden gelen veya tam tersi şekilde işine geldiği gibi değerlendiren bir kısım medya gibi.

Şehirde belli noktalar gelen veya hedefi olan kişilerin İstanbul’a kapak atmak istemesi tıpkı altyapıdan yetişip biraz parlayan gençlerin İstanbul’a kaçmaya yer araması gibi.

Kulüpte asıl sorunların kaynaklarına çözmek yerine farklı yerlere müdahale edilmesi tıpkı göstermelik ve ranta dayalı olan bu nedenle alakasız yerlerde başlayan dönüşüm projeleri gibi.

Rant ve oy kaygısı ile çirkin binalar ve çarpık semtlerle doldurulan kentimiz tıpkı çoğunlukla çirkin ve çarpık zihniyetlilerin hükmettiği Bursaspor gibi.

Nüfus arttıkça genişletileceğine ya aynen bırakılan veya anlamsızca daraltılan yollar, tıpkı her geçen gün alınan kötü sonuçlarla içi daralan taraftarların durumu gibi

Göçle birlikte gittikçe bozulan şehirdeki insan profili, tıpkı şampiyonluktan sonra oluşan ve bozulan taraftar profili gibi.

Oy verdiği iktidarın yanlışlarını görmezlikten gelenlerin durumu tıpkı Bursaspor ile çıkar ilişkisi olanların yanlışlara ses çıkaramaması gibi

Bursaspor başkanlarının kongre vaatleri, tıpkı belediyenin projede gösterildiği gibi uygulamadığı projeleri gibi

Belediyenin yanlış yatırımlarla aşırı borçlanması ve batma noktasına gelmesi tıpkı kulübün yanlış transferler ve kötü niyetli kişilere kaptırılan paralarla aşırı borçlanması gibi.

Yerüstü raylı projelerin çözüm olmadığını hala göremeyen belediye yetkilileri tıpkı aynı hataları sürekli tekrarlayan, eleştirilere kulak tıkayan, burnunun dikine giden yöneticiler gibi.

Kenti yönetenin hatalarından hiç ders almaması tıpkı Bursaspor’u yönetenlerin hatalarından ders almaması gibi

Kısacası Bursaspor’u yönetenlerin vizyonu ve kalibresi tıpkı Bursa’yı yönetenlerinki gibi.

 

Gördüğünüz gibi kentin sorunları ile kulübün sorunları tıpkı birbirine benziyor.

 

Ne tesadüf ve enteresan değil mi?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?