USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kavşak...

23-05-2017

Sevgili okuyucular, bu haftaki yazımda her gün en az iki defa gelip geçtiğim Bursa Kapalı Cezaevi'nin önündeki kavşaktan bahsetmek istiyorum.
Kavşak diyorum ama: Sizin bildiğiniz normal koşullardaki bir kavşak değil. Bu incelenmesi gereken ve kendiliğinden gelişmiş bir mucize kavşak.
Kavşak diyorum ama: Öyle ortasında halkın tabir ettiği yuvarlak baba veya trafik ışıkları ve işaretleri olan bir kavşak değil.
Açıkçası nasıl izah edeceğimi de bilemiyorum ama müsaadenizle kafanızda canlandırmaya çalışacağım.
1. Geçit yönünden ve Balat konutlarından kavşağa gelen; gidişli gelişli bölünmüş yol.
2. Bursa Organize Sanayi Bölgesinden kavşağa gelen gelene ; gidişli gelişli bölünmüş yol.
3. Minareliçavuş köyünden gelen kavşağa gelen; bölünmemiş gidişli gelişli yol..
4. Özlüce ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesinden kavşağa gelen; gidişli gelişli yol.
5. Doğan köy ve o bölgede oluşan yeni konut alanlarından kavşağa gelen; gidişli gelişli yol.
Bütün bu yollar gelip en fazla yüz metrekarelik bir alanda kesişiyor.
Kavşağa gelen her aracın beş yöne gitme veya dönme ihtimali var.
1. Geldiği yöne dönebilir
2. Minareli çavuş köyüne gidebilir
3. Nosab ve Özlüce yönüne dönebilir
4. Balat ve Geçit yönüne dönebilir
5. Doğan köye dönebilir.
Araçların bir kısmı büyük araçlar; Tır, hafriyat ve çimento kamyonları ve sanayi bölgelerine mal getirip götüren araçlar olduğunu düşünün. Diyelim ki kavşağa gelen bir Tır'ın döneceği yön Özlüce olsun; Tır'ın ön tekerlekleri Özlüce yolunda, gövdesi kavşakta, tırın arka tekerlekleri ise Tır'ın geldiği istikamette kalıyor. Böyle sine bir muamma kavşak.
Bütün bu yollar yetmiyormuş gibi birde kavşağın etrafındaki boş tarla ise iş makinaları ve nakliye şirketi tarafından kiralandı bu da duruma ayrı bir güzellik katıyor. Bütün bu şahane duruma bir de kavşağa yakın yerlere zaman zaman park eden büyük taşıtları eklersek finali yapmış oluruz.
Bu kavşağı öyle seviyorum ki..!Bazen özlemek için birkaç gün sanayi bölgesine başka yerden gelebilmek için 15 km yolumu uzatıyorum… Kavşak da sabah ve akşam trafiği evlere şenlik. Bu durumu tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun haricinde ister inanın ister inanmayın günün diğer saatlerinde kavşakta trafik sıkışmıyor. Böylesine de sihirli bir durumu var.
Ne sihirdir ne keramet kavşak da var bir vahamet…
Bu muamma yolun birileri tarafından incelenmeye ihtiyacı var. İki açıdan incelenmeli o kavşakta hiç kaza ve kavga görmedim biri bu. İkincisi ise evet kavşakta yoğunluk var, bekleme var ama dünyanın her tarafından gelen sürücülerin birbirlerine sonsuz bir saygısı var. Yani kavşakta fiziki bir sıkıntı var ama sükûnet ve barış had safhada…
Acaba neden kavga kargaşa yok... Diyorum ya, ne sihirdir ne keramet kavşak da var bir vahamet...
Saygılarımla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?