USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hiçbir yerde yok!

17-05-2017

HİÇBİR YERDE YOK !

Özellikle futbol ile ilgili konularda hiçbir yerde olmayan uygulamalar neden hep Bursa’da var ?

 

Takımın durumu zaten can sıkarken bir de farklı konularda yaşanan olumsuzluklar insanları daha da üzüyor.

Önce Beşiktaş seyircisi gelecek diye stat içinde alınan abartılı ve Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan önlemler dikkat çekti. Tel örgüler yetmiyormuş gibi bir de deplasman tribünün altı, yanı ve diğer tüm tribünlerin alt basamakları boş bırakıldı. Bu durumu maç öncesi öğrenip kulübe sordum “Emniyet istedi” yanıtı geldi. Emniyetin böyle bir talebi olabilir. Sen de “Olmaz, başka bir önlem alın” dersin. Yani kulüp kendinin söz hakkı olmadığını falan mı düşünüyor acaba? Eğer öyleyse yanılıyorlar. Sen de çıkar isteğini söylersin. Kaba bir hesapla emniyet toplamda 5 bin kişiden fazla yere bilet satılmasına engel olmuş. Peki stadın tamamının dolacağı maçlarda böyle bir önlem alınırsa Bursaspor’un uğrayacağı maddi zararı kim karşılayacak? Ayrıca bu yeni tip statlar tribünler sahaya yakın olsun diye yapılıyor. Taraftarın rahat maç izlemesi ve rakibe baskı yapabilmesi amaçlanıyor. Bu avantajı ortadan kaldırıcı bir önlemi kulüp nasıl kabul eder? Kaldı ki bu garip uygulamanın örneği hiçbir yerde yok. Emniyet istedi diye kulüp neden hemen kabul ediyor? Kulübü siz mi yönetiyorsunuz emniyet mi yönetiyor?-Gerçi herhangi biri gibi Onların da daha iyi yönetecekleri kesin de o başka mesele-

Madem maç üst düzey önlem gerektiriyor. Ne kadar güvenlik elemanı varsa 3-5 sıra saha kenarına dizersin olur biter. Tribünleri işgal edip taraftarın maç izleme konforuna engel olmanın, kulübü maddi zarara uğratmanın ne alemi var?  Kulüp bir daha böyle bir talebi kabul etmemeli. Çünkü Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulama, keyfi olarak Bursa’da da uygulanamaz.

 

LOCA MESELESİ

 

Loca meselesi de ayrı bir saçmalık. Misafir veya iş adamı adı altında Beşiktaş tribünün eski hooliganlarına 3 adet loca tahsis edilmiş. Kulübün açıklaması “İstanbul’daki maçta O’nlar bize loca açtılar, biz de açtık.” şeklinde. İyi de siz misafirlerinizi götürdünüz, bunların getirdikleri resmen hooligan. Bizim misafirlerin locada olduğu İstanbul’da fark edilmedi bile. Bunlarınkiler her türlü taşkınlığı yaptı.

Kulüp “Misafir” diyor da, ev sahibine ana avrat küfür eden misafir olur mu ?!

Diyelim ki etti poposuna tekmeyi yer kapının önüne konur. Hadi misafir diye yanılıp verdiniz taşkınlıklarını görünce neden dışarı atmadınız?

 

Kendi stadımızda, bize ağız dolusu küfür eden adamların orada durmasına nasıl izin verildi akıl alır gibi değil.

Baktın sıkıntı var adamlar misafir falan değil holigan, emniyet müdürüne dersin sıkıntı çıkacak, tribüne alınsınlar Onlar da alır.

Aslında bunu asıl emniyetin düşünmesi lazım; ama onlar gereksiz güvenlik önlemleri ile meşgul olduklarından oraya müdahale edemediler.

Yani kulüp ve şehir olarak her krizi, her sıkıntıyı yönetememeyi nasıl başarıyoruz 

Yani böyle saçmalıklar gerçekten hiçbir yerde yok.

EFENDİ ! BEŞİKTAŞ

Beşiktaş tarafına da bakacak olursak,

 

“Efendi kulübüz” sloganıyla etiket yapan Beşiktaş’ın, deplasman tribündeki taraftarları büfeleri yağmalarken, locadakiler de sağa sola küfür edip saldırma derdindeydi. Futbolcuları ise sahada Bursasporluları tekmeliyordu.

‘Gördüğümüz kadarıyla heyecandan tuvalete bile gidemeyen’ Başkan Orman ve ‘garip’ arkadaşının da şeref tribündeki halleri ise ayrı bir rezaletti. Bu arada Bjk Tv kameramanı da Basın tribününde Bursa şehri ve Bursaspor’a küfür etmiş.

Anlayacağınız sahadaki oyucularından, tribündeki taraftarına, şeref ve basın tribünden locadakilere kadar çirkeflik yapmaya gelmişler.

 

Burada yaptıkları bu kadar çirkinliğe rağmen efendiliği kimin yaptığı da ortada.

 

O yüzden üzerlerine hiç yakışmayan efendilik elbisesini hiç giymeye çalışmasınlar !

Çünkü hiç yakışmıyor !

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?