USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Adnan Örnek

03-05-2017

 

Bursaspor Adnan Örnek’e emanet.

 

Mutlu Topçu göreve düşünüldüğünde transferlerde yetkili yöneticiye “Sakın bu hatayı yapmayın bu şartlarda en doğru isim Adnan Örnek, O’nu getirin” demiştim. Sonuçta Başkan’ın kararı ile Topçu tercih edildi. Keşke biz yanılsaydık ama durum ortada. Neyse artık olan oldu.

Zararın neresinden dönülürse kardır diyelim.

 

Adnan Örnek kararı ile yönetimin ‘sonunda bir konuda doğru karar verebildiği’ görüşündeyim. Bu da ayrıca mutluluk verici bir durum. Çünkü sürekli yanlış kararlardan da bu kararları eleştirmekten de çok sıkılmıştık.

Adnan Örnek futbolculuk dönemi, yardımcı antrenörlükleri ve altyapı çalışmaları ile Bursaspor’u çok iyi tanıyor. Federasyondaki çalışmaları ve yurt içi ve yurt dışı futbolcu portföyü ile çok donanımlı.

Sezon başı yönetime transfer için bir liste sunduğu; ama pek üzerinde durulmadığı bilgisini de bir yöneticiden almıştık.

 

Süper Ligde teknik direktörlük tecrübesinin olmaması tek eksisi gibi görünse de uzun yıllar yaptığı yardımcı antrenörlükten bu konuda önemli kazanımlara mutlaka sahip olmuştur.

Adnan Hoca’dan ilk etapta en büyük beklenti, Bursaspor ruhuna aykırı bir şekilde maçlara çıkan - Mücadele eden demiyorum çünkü mevcut oyuncular mücadele falan etmiyor - bu futbolcu grubunu kendine getirmesidir.

 

Yetenek konusunda yetersiz olabilirler bu onları transfer edenler için eleştiri konusudur; ama sahada mücadele etmemek tamamen futbolcuların yanlışıdır. Hiçbir bahane mücadele etmemek için geçerli değildir.

Paranı alıyorsan veya gecikse de eninde sonunda alacaksan oynamaya mecbursun.  Yüzbinlerce insanı üzmeye alay konusu etmeye, futboldan soğutmaya kimsenin hakkı yok.

 

Adnan Örnek 40 yıla yakındır camianın içinde. Bursaspor taraftarının ne istediğini iyi biliyor. Bunu da futbolculara en doğru bir şekilde aktaracağını umut ediyorum. Mücadele gücünü, ruhunu, ciddiyeti, kazanma azmini, özgüvenini kaybetmiş bu oyunculara acilen şok tedavi gerekiyor.

 

“Oynamayacak olan çeksin gitsin” demeci çok önemli.

Hemen uygulamasa bile sezon sonu için bu söylemine uygun bir çalışma içine girecektir.

 

Bu yeni dönemde camiaya düşen ise Adnan Hoca’ya destek olmaktır.

Bursaspor’un önünde kritik maçlar var. Camia için manevi önemi olan Beşiktaş maçı var.

Silkinip ayağa kalkma adına destek çok önemli.

Herkes bu sezon için son bir kez dişini sıkıp desteğini verirse en azından teselli babında sonuçlara imza atılabilir.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?