USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Osman Malakçı

29-04-2017

Bu eski yöneticilerin kulüp ile icra olayları ve faiziyle paralarını tahsil etmeleri kabak tadı verdi. İşte o yüzden diğerlerine örnek olması adına Sayın Osman Malakçı’ya bir çağrı yapmak istiyorum.

 

Daha çok yakın bir geçmişte kulübe icra getirenlerin karşısına tribün liderleri dikildi “Canımızı veririz kulüpten bir şey vermeyiz” denildi. Bunu dedikten hemen sonra icraya gelen avukatların karşısında üzüntüden kalp krizi geçiren tribün lideri Mehmet Güzelsöz’ü hepimiz hatırlıyoruz.

 

Bursaspor taraftarını bu tip olaylar işte böylesine üzüyor ve yine onlar kulübüne işte bu derece sahip çıkıyor.

 

Kulüple iş yapan; ama kulübe gönül bağı olmayan kişiler tarafından haklı veya haksız bir şekilde kulübün kapısına avukatların dayatılması veya gelirlerine el konulması normal karşılanabilir. Çünkü onlar işin ticaretinde.

Ama bunu Bursasporlu olduğunu iddia eden kişiler yapıyorsa işte bu Bursaspor taraftarı için kabul edilebilir bir durum değildir. Çünkü insan gönül verdiği kulübüne bunu yapmaz.

Bursasporluyum diyen bir kişi kulübe kulübe icra gönderiyorsa üstelik o paraya ihtiyacı da yoksa Bursasporluluk samimiyeti tüm camia tarafından sorgulanır. İyi bir Bursasporlu bir şekilde fedakarlık edip kulüple helalleşme yoluna gider çünkü sevgi eylem gerektirir.

 

“Şöyle Bursasporluyum, böyle Bursasporluyum” deyip de kulübe zerre katkısı olmayanları herkes görebiliyor. Herkes gücü oranında bu kulübe karşılıksız olarak katkı yapmalıdır. Tabi eğer gerçekten seviyorsa.

 

Taraftar bunu yapıyor. Bilet parasıyla, deplasman giderleriyle, Bursastore alışverişleriyle kazançlarını Bursaspor’a aktarıyorlar. Tek beklentileri ise takımlarının başarısı.

Ekonomik durumu iyi olan Bursasporlulardan da güçleri oranında katkı bekliyorlar haliyle, son derece de haklılar.

 

Son icra olayının kahramanı Osman Malakçı’yı son olarak Recep Bölükbaşı dönemi yöneticiliğinden hatırlıyoruz. Kendisi Bursaspor’a destek olma adına elini cebine atıp kulübe maddi katkı sağlamıştı. Kendisini şahsen tanımam; ama tanıyan kişilerden Bursasporluluğu, samimiyeti ve düzgün karakteri ile ilgili hep olumlu şeyler duyduğumu söyleyebilirim.

İbra olmayan ve Bursaspor’u büyük zarara uğratan Bölükbaşı yönetiminde hakkında şüphe olmayan iyi niyetle çalışan O’nun gibi başka isimler de tabi ki vardı. Ancak ne olursa olsun sonuçta O dönemin yöneticileri olduklarından kendileri de yaşanan olumsuzluğun sorumluluğunu üzerlerinde hissediyorlardır.

 

En azından “Nasıl göremedik veya engel olmadık” diyorlardır.

Çünkü Bursaspor şuan borçlarını ödemekte zorlanıyorsa en büyük sorumluk Bölükbaşı yönetiminde yapılan hatalar ve yapılan yanlışlardır.

 

İşte o yönetimde yer almış olan Osman Malakçı’nın eline şuan iyi bir fırsat geçmiş durumda.

“Fırsat” diyorum çünkü kendisinin Bursaspor’a olan sevgisini, hizmet aşkını ve samimiyetini ispat etmek adına bu iyi bir fırsat var elinde.

Kendisi kulüpte alacağı olan isimlerden. Ama belki de bir anlık bir sinirle Bursaspor’un kapısına icra göndermiş

 

Geçmişte de Bursaspor’a haciz gönderen parasını faiziyle tahsil eden yöneticiler oldu.

Ama bakın şuan da camianın ve taraftarın gözünde zerre kadar değerleri yok. Çünkü Bursaspor camiasının hafızası kuvvetlidir. Kimin ne yaptığını asla ama asla unutmaz.

O tarz kişilere camianın kapılar kapanıyor. Bir şekilde göreve tekrar gelebilseler bile yüzbinlerce Bursasporlunun gözünde “Kulübe icra gönderen, kulüpten faiziyle para kazanan kişi” şeklinde yer ediyorlar.

 

Şimdi Osman Bey’e soruyorum…

Kulübe destek olan samimi Bursasporlulardan mı olmayı tercih edeceksiniz yoksa, kulüpten kazanç sağlayıp zarar verenlerden olmayı mı ?

 

Geçmişte Bursaspor’da çalışan veya iş yapan; ama alacağı kalan bazı kişilerin “Ben Bursaspoluyum Bursaspor’la mahkemelik olmam” dediğine çok defa şahit oldum. Üstelik o paraya gerçekten de çok ihtiyaçları olmasına rağmen.

Ki sizin böyle bir durumunuz da yok bildiğim kadarıyla…

 

Alacağınızı bağışlamanız veya  loca alarak, reklam vererek kulüple helalleşmeniz sizi camianın gözünde farklı bir noktaya getirecektir.  Ayrıca diğer yöneticilere de örnek olacaktır.

 

Yüzbinlerce Bursasporlunun gözünde ve gönlünde nasıl yer almak istediğinize tabi ki siz karar vereceksiniz.

 

Gereğini yapmanızı ve Bursaspor'da görev yapmış ve yapacak olan diğer tüm yöneticilere örnek olmanızı tüm Bursasporlular bekliyor…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?