USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İsteyince oluyor

08-04-2017

Uzun zaman sonra güzel bir şeyler yazabilecek olmak harika. Eleştirmekten bıkmıştık artık.

 

Her iki rakip de sakatlıklarla boğuşuyordu. Ama deplasman ekibinin sakatlarının Onlar adına çok daha önemli isimler olduğu gerçeği ile Bursaspor maça avantajlı başladı.

Karşılaşma başlar başlamaz yeşil beyazlılar niyetini belli etti. Timsah düdüğün çalmasıyla ön alan baskısı ve hızlı hücumlara başladı. Sahaya direk karakterini koydu. Bunu daha önceki maçlarda da yapmayı denemişti; ancak bu kez daha önce yapamadığı bir şeyi de yapıyordu Timsah. Soldan John, sağdan da Sercan rakibin dengesini bozan bindirmeler yapabiliyordu. Ceza alanı içine gönderdikleri toplar da bu sene pek izleyemediğimiz kalitedeydi. Başta Pablo’nun şansızlıkları olmasa maç sonundaki skor daha ilk 30 dakikada yakalanabilirdi.

Sezon başından beri hasret kalınan kenar bindirmeleri geliyordu. Hücum organizasyonunuz merkezden atılacak toplarla sınırlıysa çok üretken olunamadığını sene başından beri görüyoruz. İşte yanlardaki adamlar biraz vites yükselttiğinde hem pozisyon zenginliği hem de bol gol izlenebiliyor.

Bursaspor oyunun beyni Batalla markaj altında kaldığında veya kendisi formsuz olduğunda Timsah da kitleniyordu. 

 

Ama bugün Sercan kendisinden beklenen performansı verdi.

Sercan bu oyunu istikrarla sürdürmesi lazım. Böyle tek maç parlayıp sönmelerini çok yaşadık. Bu istek ve oyun kalitesini O’ndan her maç bekliyor taraftar.

 

John’da hızlı ve hareketli bir oyuncu bu özelliklerini doğru kullandığında etkili olabiliyor.

Diğer oyuncular ortalama oyunları ile sahadaydılar. Ama hemen herkes görevini yapma gayretindeydi.

 

KUMANDAN HARUN

Yalnız küçük bir eleştirim yine de olacak. Bir mevkiinin gerçek adamı dururken onun yerine devşirme adam oynatmak doğru değil. Mutlu Topçu sağbek Erdem’i yanında oturtup, Ertuğrul’u sahaya sürerek risk aldı.. Az kalsın bu hatası pahalıya patlayacaktı ki Harun devreye girdi de sorun çözüldü.

Harun gerçekten takım kaptanından daha çok adeta ordu komutanı gibi davranıyor. Tam bir lider. Penaltıda O’nun atmasını isteyen taraftarı nazikçe reddederken, Ertuğrul krizini de tek başına çözdü. Hem oyun performansıyla hem ortaya koyduğu karakterle gittikçe büyüyor.

 

TARAFTAR

 

Maça ilgi azdı. Gelmeyenlere eleştiri getirmek doğru değil. Çünkü insanlar artık gerçekten dayanamamaya başladı.

Ama son bir gayretle gelenler tribünün hakkını verdiler. Takımlarını iyi desteklediler. En güzeli de aylar sonra eğlenerek tezahüratlar yaptılar. En çok onlar adına sevindim. Deplasman tribününde çirkeflik yapanları kaale almamaları da çok iyiydi. Yalnız Bilal’i ıslıkla karşılamaları yanlıştı. Hocası şans verdiyse son bir şansı da taraftar vermeliydi. Bunun dışında taraftar da tebriği kesinlikle hak etti. Yüreklerine sağlık.

 

Bursasporlu futbolcular bu maçı tekrar iyi izlesinler.

İsteyince olduğunu bir kez daha görecekler.

Sahaya azim, hırs ve mücadele yansıtırsan, goller de tabelaya işte böyle yansır.

Bu şehir onlardan işte böyle istekli ve hırslı olmalarını bekliyor.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?