USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yoksa!

03-04-2017

Takım kritik bir süreçte o yüzden yangına körükle gitmemek adına olabildiğince sakince düşünmeye ve yazmaya çalışıyorum.

 

Öncelikle Bursaspor’un mevcut kadrosu teknik, taktik, maç analizini falan hak etmiyor.

Çünkü malzeme ortada. Nesi irdelenebilir ki?

 

Patron kötü, aşçı kötü, yemekte kullanılan malzeme kötü.

Ortaya çıkan yemek de üzerine hoşaf dökülmüş türlü gibi!

 

Doksan dakika içerisinde önceki maçlarda olduğu gibi bu maçta da zaman zaman rakip kaleye gidildi, goller de kaçtı ; ancak o maç kazanma azmi, hırsı, rakibi ısırmayı, mağlubiyete isyanı göremedik yine.

 

İşte en büyük sorun da bu.

 

Yani son 11 maçında 2 beraberlik 1 galibiyet 8 mağlubiyet alan Bursaspor’un bu kötü istatistiğini sadece kadro kalitesizliği ile açıklamak yeterli değil. Bazı futbolcuların hocaya ve yönetime olan inançsızlıklarını yakın çevrelerine ifade ettikleri bilgisi geldiğini daha önce yazmıştım. Ama görülüyor ki bu inançsızlık performansa da yansıyor. Bu durum psikolojik olarak mı yansıyor yoksa asla kabul edilemeyecek bir şekle mi büründü bilemiyoruz ama tabi anlamaya çalışıyoruz. Bu tip konular çok hassastır kimseyi töhmet altında bırakmamak gerekir; ama geçmişte böyle tecrübeler yaşamış bir camia olunca insanın aklına “Yoksa” diye başlayan bazı sorular gelmiyor değil.

 

Bu soruların cevabını bulmak tabi ki mümkün değil.

 

O yüzden şimdi yapılması gerekenleri konuşmak gerekiyor.

Bu takımın ilk olarak Karabük maçını kazanması gerekiyor. İşte o maça taraftarın büyük ilgi gösterip futbolculara hangi formayı giydiklerini hissettirmesi şart.

Doksan dakika boyunca verilecek en üst seviye destekle futbolcuları adeta zorla oynatmaktan başka çare yok.

Geçmişte buna benzer örnekler yaşamıştık.

 

Yönetime gelince…

 

Geldiğinden beri yanlış kararlar alan Başkan Ali Ay ve ekibi öncelikle devam etmeyi aklından bile geçirmemeli.

Takım düşmemeyi garantiler garantilemez ( Bu cümleyi bizlere yazdırmaları, bu kelimenin camiada, futbol kamuoyunda telaffuz edilmesi bile başlı başına istifa sebebidir aslında ) Kongre kararı almalılar.

 

Yoksa Ali Ay ve ekibi bu futbol aklı ve vizyonuyla bu sene yapamadığını seneye kesin yapar ve şampiyon bir kulübü küme düşürerek tarihe geçer. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?