USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

At hırsızları!

01-04-2017

Birkaç ay önce Bursaspor’a futbolcu getiren bir menajer alacağından indirim için kulübe davet ediliyor; ama o menajer indirimi red ederken “Ben Bursaspor’dan birkaç yıldır inanılmaz paralar kazandım artık beni o kulüpten içeri sokmazsınız .O yüzden indirim falan yapmam ne alırsam kar” diyor.

Bursaspor’dan haksız paralar kazandığının O da farkında; ama Bursaspor’u o dönem yönetenler, yani asıl farkında olması gerekenler farkında olamıyor. Ya da işin içinde herkesin dillendirdiği ilişkiler var ( ki ben ve bir çok kişiye göre kesin olarak var )

İşin içine menajer parası kılıflı başkan, yönetici soygunları da girince, transfer satış rekoru kıran kulüp borca batıyor haliyle.

 

O menajerlerden en meşhur olanına konu sorulduğunda pişkince “Para benim istediğimle paylaşırım” yanıtını verdiğini ekleyelim !

Anlayacağınız kan emici menajerlere ve bazı kötü niyetli başkan ve yöneticilere söğüşlenmede Bursasor’un üstüne yok !

“Haram olur” diye kulüpten su bile içmeyen başkanın döneminde yaşananlar da ortada, O gerçekten de dediği gibi davranıp su bile içmezken birileri pek O’nun gibi davranmadı.

İşte önemli olan bu…

Sen dürüstçe kulübün parasına el uzatmayabilirsin; ama birilerinin uzatmasına da engel olmazsan dürüstlüğün anlamı kalmaz.

 

Ondan sonraki dönemde yaşananlar ise Bursaspor’un altına dinamit koymakla eşdeğer.

 

Bölüğün başına yanlış bir kişi geçince gelinen nokta ortada.

Görev başındaki yönetimin ise sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor; ama onlarında karşılarına her transfer çalışmasında at hırsızı kılıklı menajerler çıkıyor. Bunun dışında bazı transferlerde, futbolcunun aslında var olmayan menajerinin birden var oluverdiği de konuşulmuyor değil.

İşin gerçeği mevcut yapıda kulüpleri asalak menajer ve yöneticilerden kurtarmak zor.

İşte bu noktada futbolun kurallarını yazanlar devreye girip bu işe standartlar ve şeffaflık zorunluluğu getirmeli.

 

Kulüpler olmasa futbol olmaz.

 

Futbolu yönetenler tüm kural ve kaideleri kulüplerin maddi yönden çökmesi üzerine kurgulamış. Kendisinden bekleneni veremediği hatta beklenen performansın yanına bile yaklaşamadığı halde milyonları indiren topçuları koruyan futbol idarecileri, kulüplerin üstüne sülük gibi yapışan kan emici, at hırsızı kılıklı menajerlere de ses çıkarmıyor.

Bu böyle devam ettikçe kulüpler fakirleşmeye kötü niyetli birileri de zenginleşmeye devam eder.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?