USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Değişmeli!

28-03-2017

Geçenlerde ele aldığım “İyi eğitim alan çocukları Bursasporlu yapmalıyız” konusu çok önemli. Buna şimdi başlansa gelecek yıllarda camianın her noktasında kalite hakim olur.

Bu da her noktada başarı demektir.

 

Bu sayede icranın başındaki yönetim kadroları da böyle bir profilden oluşacağından kulüp çok daha doğru yönetilecektir.

Yıllardır süreç ortada. Bursaspor’da yönetici  profili çıtası düştükçe, vizyon düşüyor. Vizyon düştükçe kulüp küçülüyor.

 

Bursaspor’da yönetimden, teknik heyete, takım kadrosundan, çalışanlara, taraftara  ve medyasına kadar bu çıta olması gereken yerde değil.

 

Alakasız kişileri alakaları olmayan makamlarda veya görevlerde görüyoruz.

İşlerinin ehli olmayan kişilerin uygulamaları da kulübe zarar olarak yansıyor.

 

İşte bunların yansımalarından biri olarak,

Bursaspor’da bir maç bile forma giyemeyecek yetenek seviyesine sahip futbolcular transfer ediliyor veya sırf sözleşmelerde sorun çıkarmadıkları için yıllarca kulüpte kalmayı başarıyorlar.

 Bu tip oyunculara sahip çıkanların olması ise daha da kötü.

 

Gönülden oynamak önemli; ama yetenek yoksa bunun anlamı da yok. “Aynı topçu diğer şampiyonluk kazanmış takımlar da oynayabilir mi” sorusuna “Hayır” yanıtının geleceği kesin. “O zaman Bursaspor’a nasıl yakıştırabiliyoruz?” 

Sorusuna ise mantıklı bir yanıt mümkün değil.

 

Bursaspor’da forma giyme kriteri yetenekli ve bu yeteneği doğru kullanıp takıma katkı yapmak olmalıdır.

Yeteneği yetersiz futbolcunun Şampiyon Bursaspor’da işi yok.

 

Aynı şey teknik direktörler için de geçerli.

Alacağında indirime gitti diye camia ile uyuşmayan bir hoca ile devam etmek yada dışardan birilerinin önerisi ile kulübe hoca seçmek Bursaspor’a yanlış yapmaktır.

 

Bu futbolcu kadrosunda oluşan bu başarısızlığın ve yetersizliğin ana nedeni ise, yönetici kadrolarındaki çıtanın ve kalitenin yerlerde olması.

Semt Kulüplerinde dahi yöneticilik yapamayacak seviyede futbol aklına sahip kişiler Bursaspor gibi bir kulüpte yöneticilik yapabiliyor.

Bundan daha kötüsü birçok dönemde başkanlık dahi yapabildi.

 

Kayda değer bir icraatı olmayan sırf üç beş para verdi diye veya birilerinin dayatması ile değil, kulübe gerçekten yarar sağlayacak kişiler o koltuklara oturmalı.

 

Camianın her alanının bilimsellikten, sistemden uzak, başarı kriterlerine uymayan kadrolarla dolu olması mevcut kalitenin yansımasıdır.

 

O yüzden profili değiştirmek şart.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?